7 grunde til du skal have en stegeplade

7 grunde til du skal have en stegeplade

Stegeplade, grillplade, stegebord eller griddle. Kært barn har mange navne. Måske har du hørt, hvor fantastisk mad man kan lave på en stegeplade, men endnu ikke har fået erhvertet dig en til dit eget køkken.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal tilføje en stegeplade til din samling af køkkenudstyr, så kan du læse videre for at få syv grunde til at en stegeplade vil være den perfekte tilføjelse til dit køkken. 

1. Alsidighed

En stegeplade er mere end bare en gadget. Det er en essentiel tilføjelse til dit køkkenværktøj, som kan bruges på komfuret, grillen og endda over åben ild.

Med sin ekstraordinære varmetolerance er det kun fantasien, som sætter grænser for hvordan du kan benytte din stegeplade - uanset om det er på din kogeplade, grill eller over bålet. 

2. Flere varmezoner

Vores stegeplade er designet til at passe over to brændere samtidig, hvilket giver dig mulighed for at lave mad med to forskellige temperaturzoner på samme tid.

Så kan du tilberede to råvarer ved forskellige temperaturer - på samme tid. Du kan f.eks. stege en bøf ved høj varme på den ene side, og grøntsager ved lavere varme på den anden side.  

 

Du kan også opdele stegepladen i to varmezoner, hvis du f.eks. skal tilberede mad i den ene ende og holde den færdigtilberedte mad varm i den anden ende.

Denne teknik kan du f.eks. bruge til at tilberede pandekager, hvor du på den ene siden steger pandekagerne og på den anden holde de tilberedte pandekager varme.

Læs 5 ting du kan lave på en stegeplade her

3. Varmetolerance

Carbonstål er kendt for sin evne til at opnå høje varmegrader og holde en jævn temperatur, hvilket gør det ideelt til stegning af forskellige typer mad.

Med vores stegeplade kan du forvente en jævn varmefordeling på tværs af hele overfladen, hvilket giver dig mulighed for at tilberede dine ingredienser jævnt og præcist.

Fra saftige bøffer til sprøde baconskiver, kan du forvente, at din mad vil have den perfekte balance mellem møre, saftige og smagfulde teksturer. 

4. Stor stegeflade

En stegeplade har en større overflade end dine almindelige pander, hvilket betyder, at du kan tilberede store mængder kød, bacon eller burgere på én gang.
Selve stegefladen måler nemlig 45 x 22 cm, som du kan bruge over to forskellige induktionszoner, hvis du ikke har en stor varmekilde. 

Det er ideelt, når du skal servere mad til flere personer på samme tid til fødselsdage, havefester eller andre arrangementer. 

Hvis du vil lave de perfekte smashburgere på din stegeplade, kan du samtidig købe vores smasher. 

5. Høje kanter

Vores stegeplade er giver ikke kun exceptionel madlavning, men er også designet med øje for sikkerhed og funktionalitet. De høje og vinklede sider er specieltdesignet til at holde dine ingredienser inden for kogefladen, så de ikke falder af under madlavningen. 

Dette gør, at du kan holde stegefedt og olie væk fra varmekilden, hvilket er med til at minimere spild og samtidig sikre, at der ikke er nogen risiko for brand.

6. Komfort 

Vi har taget højde for, at din stegeplade ikke behøver at være fast monteret på dit komfur eller grill. Derfor er den designet med praktiske håndtag, så du kan flytte den rundt med lethed. Dette gør det nemt for dig at tage den fra komfuret og over på grillen, eller måske endda tage den med på en campingtur. Så du kan nyde den lækre mad, der kan tilberedes på en stegeplade, uanset hvor du befinder dig.

7. Brændt ind på forhånd

Det er muligt, at du har hørt, at det er nødvendigt at brænde en carbonstål stegepande ind, før den kan tages i brug.

Dette kan have været noget, du allerede har prøvet at gøre med en stegepande i carbonstål. Men med vores stegeplade er dette ikke nødvendigt.

Vi har gjort det for dig, så din stegeplade har en naturlig non-stick belægning, som kan bruges med det samme, når du modtager den.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS
Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Kogegrej i både carbonstål og rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til....

Læs mere
5 ting du skal bruge for at lave mad over bål

5 ting du skal bruge for at lave mad over bål

Der er få ting, der slår følelsen af udendørs madlavning i de varme sommermåneder, især når det foregår over åben ild. Uanset om du er...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke