7 grunde til, at vælge gryder og pander i 5-ply - Gastrotools.dk

7 grunde til, at vælge gryder og pander i 5-ply

I professionelle køkkener sværger de til rustfrit stål konstrueret i 5 lag - med en kerne af aluminium. 

Og vi synes det er synd, at disse fantastiske gryder og pander endnu ikke har fundet sin faste - og velfortjente - plads i hjemmekøkkenet. 

Selvom det er svært at koge alle fordelene ned i ét blogindlæg, har vi her sammensat 7 grunde til, at du skal vælge gryder og pander i rustfrit stål. 

Varmefordeling

Vores gryder og pander i rustfrit stål er konstrueret i 5 lag metal - med en kerne af aluminium.

Denne aluminiumkerne har en fantastisk evne til at lede varmen, hvilket vil sige, at du ikke skal bekymre dig om ujævn varme.

I sammenspil med den glatte overflade i rustfrit stål, får du samtidig en jævn stegning, især vigtigt når du skal stege proteiner - så du får en sprød stegeskorpe på alle sider. 

Varmelagring

Den kompakte sammensætning af de 5 lag metal gør, at disse gryder og pander ikke blot bliver hurtigt varme - men også holder godt på varmen. 

Dette resulterer i, at du kan holde temperaturen oppe og holde en jævn varme i hele gryden - eller panden. 

Denne fordel kommer specielt til udtryk, når du skal lave risotto, hvor det er meget vigtigt, at grydens sider er næsten ligeså varme som bunden af gryden - hvilket sikrer at risene bliver kogt lige meget, uanset hvor i gryden de er. 

Temperaturkontrol

Når du laver mad i rustfrit stål er det utrolig vigtigt, at du har den helt rette temperatur. Hvis temperaturen er enten for lav eller høj vil det resulterer i, at du brænder maden på. 

Heldigvis er aluminium yderst responsivt - hvilket vil sige, at det er nemt at ændre temperaturen (hurtigt).

Dette er en af de steder, hvor gryder og pander i rustfrit stål adskiller sig fra f.eks. støbejern og carbonstål.  

Bange for at brænde din mad på? Læs hvor nemt det er at lave mad i rustfrit stål her→

Alsidighed

Med en gryde eller pande i rustfrit stål, får du først og fremmest et køkkenredskab i højeste kvalitet - men noget andet fantastisk ved denne type kogegrej er, at det er det (måske) mest alsidige redskab der findes. 

Først det første kan rustfrit stål bruges på alle varmeenheder. Det er både kompatibelt med induktion, gas, keramik og kan endda også bruges i ovnen. 

Så hvis du har stegt en tyk bøf og vil færdigtilberede den i ovnen, så kan du smide panden direkte deri. 

For det andet kan du tilberede alle madvarer i rustfrit stål. Uanset om du skal lave den lækreste saltimbocca eller om der er en simpel pastaret på menuen - så kan du lave det i rustfrit stål. 

Fri for PFAS

Disse gryder og pander i rustfrit stål er fri for alle PFAS-stoffer.

Stegeoverfalden består udenlukkende af det rustfrie stål SS304. 

Det vil sige, at du kan tilberede din mad - uden af skulle bekymre dig om dit (eller miljøets) helbred. 

Læs mere om 5-ply-seriens konstruktion her

Holdbarhed

Den stærke konstruktion i 5 lag metal (fri for PFAS) har også den kæmpe fordel, at den er utroligt holdbar. 

Du vil kunne have glæde af disse gryder og pander resten af livet

5-ply-serien er bygget til at kunne overleve i en livstid, hvad end den bliver brugt i det profesionelle køkken, eller i hjemmekøkkenet. 

CoolGrip-håndtag

Håndtaget på vores pander og kasseroller er støbt i rustfrit stål med luft i kernen. 

Men hvad vil det sige? 

Som du måske kan tyde på navnet "CoolGrip-håndtag" så vil det sige, at håndtaget holder sig køligt under madlavning. 

Samtidig er håndtaget utrolig ergonomisk.

Vi har givet håndtaget rund bund og lavet en uddybning til din tommelfinger, så det ligger perfekt i hånden. 

Vil du prøve det i egne hænder?

Udforsk gryder og pander i rustfrit stål her→

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS

Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Carbonstål er et materiale, som er kendt at opbygge naturlig nonstick ved patina. Det betyder, at overfladen udvikler sin farve og udtryk over tid, efterhånden som...

Læs mere

Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Kogegrej i både carbonstål og rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til....

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke