Moules frites med grøn salat

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
(0 bedømmelser)
CARDENAU

Forberedelse: 45m
Tilberedning: 45m
I alt: 1t 30min
Se videoopskrift
Print opskrift

Moules frites er en tidløs klassiker: friske muslinger, sprøde fritter – og hos os serveret med en frisk grøn salat à la Cardenau.

Francis og Victor Cardenau bruger danske, linefangede muslinger, friske grøntsager og et generøst strejf af rosé og smør – simple ingredienser, der sammen finder den helt rigtige balance i smagen.

Antal : Antal
personer
Ingredienser
1 kg
kartofler, gerne agria
groft salt til kogevandet
neutral olie til friturestegning
2 kg
friske linefangede blåmuslinger
2
skalotteløg
2 fed
hvidløg
2
gulerødder
1 stilk
bladselleri
100 g
knoldselleri
1 kvist
timian
1 bdt
persille
2 spsk
ekstra jomfruolivenolie - i videoen bruges den fra CARDENAU
100 g
smør
4 dl
rosé - i videoen bruges den fra CARDENAU
friskkværnet peber
Champagne-Ardenne eddike tilsmagning - i videoen bruges den fra CARDENAU
1 hoved
sprød salat (fx romaine eller hjertesalat)
1 hoved
bittersalat (fx rød julesalat)
1 spsk
merlot rødvinseddike - i videoen bruges den fra CARDENAU
1 spsk
Champagne-Ardenne hvidvinseddike - i videoen bruges den fra CARDENAU
4 spsk
ekstra jomfruolivenolie - i videoen bruges den fra CARDENAU
salt og peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde

Dagen inden - Pommes frites

Trin 1/1

Skær kartoflerne i stave og læg dem i koldt, saltet vand natten over.

Dagens derpå - Pommes frites

Trin 1/3

Kog kartoffelstavene i nyt, letsaltet vand, til de er næsten møre. Lad dem damptørre helt.

Trin 2/3

Varm olien til 140 grader og fritér kartoflerne i 3-5 minutter, til de har dannet en skorpe uden at tage farve. Tag dem op og lad dem køle af.

Trin 3/3

Lige før servering:

Fritér kartoflerne igen ved 180 grader, til de er gyldne og sprøde. Smag dem, før du salter - de har allerede fået salt fra både udblødning og blanchering.

Moules - muslinger

Trin 1/7

Skyl muslingerne grundigt under koldt vand. Kassér dem, der er åbne og ikke lukker sig ved et let bank, samt ødelagte muslinger. Fjern evt. skæg.

Trin 2/7

Skær gulerødder, knoldselleri og bladselleri i små tern, burnoise, samt hak skalotteløg og hvidløg fint. Hak persillen fint, og gem denne til senere.

Trin 3/7

Varm olivenolie og smør i en stor gryde. Sautér skalotteløg, hvidløg, gulerod, bladselleri, knoldselleri, timian og persillestilke ved middel varme i 4-5 minutter, uden at grøntsagerne tager farve.

Trin 4/7

Tilsæt rosé og lad det koge igennem et par minutter.

Trin 5/7

Kom muslingerne i gryden sammen med et generøst kværn peber. Læg låg på og damp i 4-5 minutter, til muslingerne åbner sig. Du kan gøre dette over flere omgange.

Trin 6/7

Tag muslingerne op, reducer fonden let, så den bliver mere koncentreret og cremet. Smag til med Champagne-Ardenne eddike, salt, peber og evt. en smule ekstra smør.

Trin 7/7

Læg muslingerne tilbage i fonden, tilsæt hakket persille og vend det hele forsigtigt sammen.

Grøn salat

Trin 1/2

Skyl og slyng både den sprøde salat og bittersalaten, og riv dem i mundrette stykker.

Trin 2/2

Tilsæt eddiken til salaten, og smag til med salt og peber. Tilsæt derefter olien. Og server

CARDENAU

Francis Cardenau er en af Danmarks mest anerkendte kokke. Han er tidligere Michelinkok og præsident for Bocuse d’Or Danmark. Derudover står han bag flere ikoniske restauranter som Kommandanten, Le Sommelier og MASH.
I dag viderefører hans søn, Victor Cardenau, familiens passion for gastronomi gennem brandet CARDENAU.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.