Chevre chaud er en altid skøn spise, som du ofte finder på franske bistroers frokostkort. Det sprøde brød med grillet gedeost får dejligt modspil af salatblade vendt i sennepsvinaigrette. Her kommer der lidt ekstra knas i form af pecannødder, og der er også tilsat en smule proscuitto, som klæder salaten så godt.
4 personer
Ingredienser
4 skiver baguette
Olivenolie
400 g gedeost
1 lille rødløg
100 g blandede salatblade
100 g proscuitto
50 g nødder, fx pecannødder
Evt. friske timianblade til pynt
Sennupsvinaigrette:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. grovkornet sennep
2 tsk. honning
Salt og peber
Sådan gør du
Rist brødet let på en rist under ovnens grillfunktion. Skær gedeosten i skiver, og fordel dem på brødet. Sæt det tilbage i ovnen i ca. 6 minutter, til gedeosten er let grillet, og brødet er sprødt.
Pil rødløget, og skær det i fine ringe.
Vend salatbladene sammen med vinaigretten. Riv skinken i mindre stykker, og anret dem på tallerkner sammen med salaten, rødløg og nødder.
Top med det ristede brød med grillet gedeost, og pynt evt. med timianblade.
Sennupsvinaigrette:
Pisk olivenolie, hvidvinseddike, sennep og honning sammen, og smag til med salt og peber.