Mød vores ambassadør
Christian F. B. Puglisi
Mød Christian F. B. Puglisi
Christian Francesco Bach Puglisi er født i Italien og kom som barn til Danmark, hvor han i 2004 blev udlært fra restaurant Røgeriet. Efterfølgende tog han til udlandet og arbejdede som kok på forskellige restauranter, blandt andet El Bulli, der flere gange er kåret til verdens bedste restaurant. I 2007 vendte han tilbage til Danmark, hvor han som souschef styrede køkkenet på det prestigefyldte Noma, der også har haft titlen som verdens bedste restaurant.

Siden da har han åbnet sine egne restauranter, hvoraf den ene, Relæ, fik en Michelinstjerne i 2012. I dag driver han Bæst og Mirabelle i København, som begge afspejler Christian F. B. Puglisis italienske baggrund. I 2023 blev Bæst kåret til Europas 2. bedste pizzeria, hvor der blandt andet blev lagt vægt på de gode råvarer.

Christian F. B. Puglisis favoritter

Bagestål - Gastrotools.dkBagestål - Gastrotools.dk Bagestål 37x33 cm - 649 kr.
Stegepande - 5 - ply - Gastrotools.dkStegepande - 5 - ply - Gastrotools.dk Stegepande - 5-ply 24 cm - 799 kr.
Stegeplade - Carbonstål - Gastrotools.dkStegeplade - Carbonstål - Gastrotools.dk Stegeplade - Carbonstål 62x27 cm - 999 kr.
Kokketip fra Christian F. B. Puglisi
Myten om bouillon og risotto
“Man siger traditionelt, at man skal putte bouillonen i lidt ad gangen, når man laver risotto. Det er måske lidt misforstået. Det betyder ikke det store. Det, der er vigtigt, det er, at man ikke kommer for meget bouillon på.

Jeg vejer af, hvor meget bouillon jeg vil bruge til den mængde ris, jeg har, og så tilsætter jeg 80 % af det. Så er jeg sikker på, at jeg ikke har skudt over mål, for jeg kan ikke fjerne bouillonen igen. Men jeg behøver ikke hele tiden hælde på. Når risottoen har kogt i 12 minutter, justerer jeg konsistensen.”