Kalvelever med brunet smørsauce

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 5 min
I alt: 20 min
Print opskrift

Kalvelever er en skøn spise, som måske er gået i glemmebogen hos dem, der er blevet udsat for en skamstegt lever med bløde løg i barndommen. Det er ærgerligt, for tilberedt rigtigt smager det himmelsk.


Benyt en kalvelever, steg den rosa, og nyd den sammen med en brunet smørsauce med kapers, persille, skalotteløg og hvidløg.

Antal : Antal
personer
Ingredienser
1 skive
lyst brød
2
skalotteløg
2 fed
hvidløg
1 håndfuld
bredbredet persille
200 g
usaltet smør
1 spsk.
balsamicoeddike
4 spsk.
kapers
600 g
kalvelever i skiver
smør og olie til stegning
hvedemel
salt & peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/5

Riv brødet ud i små stykker, og steg dem gyldne og sprøde i smør og olie på en pande. Knus dem herefter let.

Trin 2/5

Pil skalotteløg og hvidløg. Halvér og snit skalotteløget, og skær hvidløget i tynde skiver. Pluk og hak persillen.

Trin 3/5

det brænder på. Tilsæt skalotteløg og hvidløg, og rør rundt kortvarigt. Kom nu balsamicoeddike, kapers og persille i, og tag gryden af varmen. Smag til med salt og peber.

Trin 4/5

Dup kalveleveren tør på køkkenrulle, vend den i hvedemel, og steg den ca. 1-2 minutter på hver side i smør og olie. Den skal stadig være rosa i midten. Krydr med salt og peber.

Trin 5/5

Anret kalveleveren på en tallerken, og top med ristede brødkrummer og smørsauce. Nyd evt. med kartofler.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.