Kalvelever er en skøn spise, som måske er gået i glemmebogen hos dem, der er blevet udsat for en skamstegt lever med bløde løg i barndommen. Det er ærgerligt, for tilberedt rigtigt smager det himmelsk. Benyt en kalvelever, steg den rosa, og nyd den sammen med en brunet smørsauce med kapers, persille, skalotteløg og hvidløg.
4 personer
Ingredienser
1 skive lyst brød
Smør og olie til stegning
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
200 g usaltet smør
1 spsk. balsamicoeddike
4 spsk. kapers
600 g kalvelever i skiver
Hvedemel
Salt og peber
Sådan gør du
Riv brødet ud i små stykker, og steg dem gyldne og sprøde i smør og olie på en pande. Knus dem herefter let.
Pil skalotteløg og hvidløg. Halvér og snit skalotteløget, og skær hvidløget i tynde skiver. Pluk og hak persillen.
Kom smørret i en gryde, og lad det varme op, til det bliver brunt, uden at det brænder på. Tilsæt skalotteløg og hvidløg, og rør rundt kortvarigt. Kom nu balsamicoeddike, kapers og persille i, og tag gryden af varmen. Smag til med salt og peber.
Dup kalveleveren tør på køkkenrulle, vend den i hvedemel, og steg den ca. 1-2 minutter på hver side i smør og olie. Den skal stadig være rosa i midten. Krydr med salt og peber.
Anret kalveleveren på en tallerken, og top med ristede brødkrummer og smørsauce.
Nyd evt. med kartofler.