Kalvelever med brunet smørsauce - Gastrotools.dk

Kalvelever med brunet smørsauce

Kalvelever er en skøn spise, som måske er gået i glemmebogen hos dem, der er blevet udsat for en skamstegt lever med bløde løg i barndommen. Det er ærgerligt, for tilberedt rigtigt smager det himmelsk. Benyt en kalvelever, steg den rosa, og nyd den sammen med en brunet smørsauce med kapers, persille, skalotteløg og hvidløg.

4 personer

Ingredienser

1 skive lyst brød

Smør og olie til stegning

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

1 håndfuld bredbladet persille

200 g usaltet smør

1 spsk. balsamicoeddike

4 spsk. kapers

600 g kalvelever i skiver

Hvedemel

Salt og peber

Sådan gør du

Riv brødet ud i små stykker, og steg dem gyldne og sprøde i smør og olie på en pande. Knus dem herefter let.

Pil skalotteløg og hvidløg. Halvér og snit skalotteløget, og skær hvidløget i tynde skiver. Pluk og hak persillen.

Kom smørret i en gryde, og lad det varme op, til det bliver brunt, uden at det brænder på. Tilsæt skalotteløg og hvidløg, og rør rundt kortvarigt. Kom nu balsamicoeddike, kapers og persille i, og tag gryden af varmen. Smag til med salt og peber.

Dup kalveleveren tør på køkkenrulle, vend den i hvedemel, og steg den ca. 1-2 minutter på hver side i smør og olie. Den skal stadig være rosa i midten. Krydr med salt og peber.

Anret kalveleveren på en tallerken, og top med ristede brødkrummer og smørsauce.

Nyd evt. med kartofler.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke