Jomfruhummerfrikassé

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 35 min
Tilberedning: 30 min
I alt: 1t 5 min
Print opskrift

Den klassiske frikassé kan laves med forskellige slags protein og grøntsager. Her kommer en deluxe-udgave med jomfruhummere og forårsgrønt. Den traditionelle opbagte sauce er desuden skiftet ud med jomfruhummerbisque. Vil du spare tid, kan den købes færdig hos fiskehandleren.  

Antal : 4 personer
personer
Ingredienser
12
jomfruhummere
12
grønne asparges
8
små gulerødder med top
50 g
friskbælgede ærter
20
semi-soltørrede tomater
Smør og olie til stegning
Plukket kørvel, snittet purløg og friséesalat til pynt
Salt og peber
2 fed
hvidløg
1
løg
1
fennikel
2 tsk
paprika
2 tsk
tørret timian
2 spsk
tomatpuré
0.5 dl
cognac til flambering
0.5 flaske
hvidvin
0.5 l
fiske- eller hummerfond
2.5 dl
piskefløde
Skallerne fra jomfruhummerne
Olie til stegning
Salt og peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Jomfruhummerfrikassé
Trin 1/6

Pil jomfruhummerkødet ud af skallerne, og fjern tarmen.

Trin 2/6

Skær de nederste par centimeter af aspargesstænglerne, og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, til de er møre, men stadig har bid.

Trin 3/6

Skræl og trim gulerødderne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 2-3 minutter, til de er møre, men stadig har bid. 

Trin 4/6

Kog ærterne i letsaltet vand i 1-2 minutter. 

Trin 5/6

Steg jomfruhummerne i smør og olie i ca. 2-3 minutter, til de er tilberedte. Krydr med salt og peber. 

Trin 6/6

Anret jomfruhummere og grøntsager i skåle, hæld jomfruhummerbisquen ved, og pynt med de semi-soltørrede tomater, urter og friséesalat. 

Jomfruhummerbisque
Trin 1/6

Pil og hak løg og hvidløg groft, og skær fenniklen i grove tern. 

Trin 2/6

Steg jomfruhummerskallerne i olie i en varm gryde.

Trin 3/6

Tilsæt hvidløg, timian og paprika, og lad det stege med et minuts tid. Tilsæt nu tomatpuré, vend det sammen med skallerne, og flambér dernæst i cognac (husk at slukke emhætten).

Trin 4/6

Kom løg og fennikel ved, og steg videre i et par minutter. Tilsæt fond og hvidvin, bring gryden i kog, og lad den simre i 20 minutter. Sluk for blusset, og lad den stå i 10 minutter. 

Trin 5/6

Sigt bisquen, hæld den i en ren gryde, og tilsæt fløde. Kog den ind, til den har en passende intensitet, og smag til med salt og peber. 

Trin 6/6

Skum eventuelt med en stavblender ved servering.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.