Det er her i sensommeren, at vore svensker naboer kaster sig over deres traditionelle kräftskiva. Et krebsegilde er en festlig anledning, hvor man mødes med familie og venner over langbordet til bugnende fade med kogte flodkrebs. Svenskerne serverer dem ofte med knækbrød, og skal det være rigtig godt, kan du også sætte en almindelig eller krydret mayonnaise på bordet samt lidt citronsaft til at dryppe over de delikate skaldyr.
Forret til 4 personer
Ingredienser
1 usprøjtet citron
8 l vand
1,5 dl salt
1 spsk. sukker
1 tsk. fennikelfrø
1-2 krondildskærme eller 1 bdt. alm dild
1 tsk. peberkorn
2 kg krebs
2 citroner
Skærmdild eller alm. dild til pynt
Godt brød eller knækbrød til servering
Sådan gør du
Halvér citronen, og kom den i en stor gryde med vand, salt, sukker, fennikelfrø, dild og peberkorn. Bring lagen i kog, og lad den simre i 5 minutter. Skru nu op for blusset, til vandet bulderkoger. Kom krebsene i, og beregn cirka 4 minutters kogetid, fra vandet koger igen (er de store, kan du give dem 1-2 minutter ekstra). Tag gryden af varmen, og lad krebsene afkøle i lagen.
Halvér citronerne på langs, og steg dem på skæresiden på en varm grill eller en pande, til de tager farve.
Anret de kogte krebs på et fad eller en tallerken med de brændte citroner og dild.
Nyd dem med godt brød eller knækbrød og mayonnaise.