Kogt hummer

Kogt hummer

Der findes mange fornemme retter med havets konge, hummeren, men det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og koge dyret for at få et udsøgt måltid på bordet.

For det bedste resultat koges hummeren dagen forinden, hvorefter den trækker på køl i lagen frem til servering. På den måde har du en nem forret til nytårsaften eller andre lejligheder, hvor middagen gerne må være lidt ud over det sædvanlige.

Skal du koge mere end én hummer ad gangen, kan du øge vand, salt og sukkermængde proportionelt.

Ingredienser

1-2 personer

4 liter vand

1 dl groft køkkensalt

½ dl sukker

1 halveret citron

2 laurbærblade

1 håndfuld frisk dild

½ tsk. korianderfrø

½ tsk. sorte peberkorn

1 levende hummer, ca. 500 g

Sådan gør du

Bring en gryde med vand, salt, sukker, citron, laurbærblade, dild, korianderfrø og peberkorn i kog.

Afliv hummeren ved at flække hovedet med en skarp kniv fra toppen af hovedet og frem mod næsen.

Kog hummeren i 6 minutter, tag gryden af varmen, og lad den afkøle helt i kogelagen. Sæt den på køl i kogelagen til næste dag.

Tag hummeren op af kogelagen, og flæk den på langs. Giv kløer og led et bank med en kødhammer eller lignende.

Servér med aioli eller mayonnaise og godt brød.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Få Thomas Rodes opskrift på grillede asparges og broccolini: En perfekt sommerret, der både kan nydes som tilbehør eller som en lækker forret. Retten laves her...

Læs mere
Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rode giver dig her en opskrift på sandart med løg i forskellige varianter - en smagfuld ret med den lyse sandart og løgene, der har...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke