Kogt hummer - Gastrotools.dk

Kogt hummer

Der findes mange fornemme retter med havets konge, hummeren, men det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og koge dyret for at få et udsøgt måltid på bordet.

For det bedste resultat koges hummeren dagen forinden, hvorefter den trækker på køl i lagen frem til servering. På den måde har du en nem forret til nytårsaften eller andre lejligheder, hvor middagen gerne må være lidt ud over det sædvanlige.

Skal du koge mere end én hummer ad gangen, kan du øge vand, salt og sukkermængde proportionelt.

Ingredienser

1-2 personer

4 liter vand

1 dl groft køkkensalt

½ dl sukker

1 halveret citron

2 laurbærblade

1 håndfuld frisk dild

½ tsk. korianderfrø

½ tsk. sorte peberkorn

1 levende hummer, ca. 500 g

Sådan gør du

Bring en gryde med vand, salt, sukker, citron, laurbærblade, dild, korianderfrø og peberkorn i kog.

Afliv hummeren ved at flække hovedet med en skarp kniv fra toppen af hovedet og frem mod næsen.

Kog hummeren i 6 minutter, tag gryden af varmen, og lad den afkøle helt i kogelagen. Sæt den på køl i kogelagen til næste dag.

Tag hummeren op af kogelagen, og flæk den på langs. Giv kløer og led et bank med en kødhammer eller lignende.

Servér med aioli eller mayonnaise og godt brød.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Siden optagelsen af denne video har fiskeriministeren udmeldt et forbud mod målrettet fiskeri efter stenbideren i 2025. For at støtte bestanden af stenbidere anbefaler Adam...

Læs mere

Ceviche af torsk med urteolie

Se opskriften her Ingredienser 4 personer 200 gram torsk (50 gram torsk pr. person) 1 lille fed hvidløg Saften af 2 citroner, 1 lime en...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke