Kogt hummer

Kogt hummer

Der findes mange fornemme retter med havets konge, hummeren, men det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og koge dyret for at få et udsøgt måltid på bordet.

For det bedste resultat koges hummeren dagen forinden, hvorefter den trækker på køl i lagen frem til servering. På den måde har du en nem forret til nytårsaften eller andre lejligheder, hvor middagen gerne må være lidt ud over det sædvanlige.

Skal du koge mere end én hummer ad gangen, kan du øge vand, salt og sukkermængde proportionelt.

Ingredienser

1-2 personer

4 liter vand

1 dl groft køkkensalt

½ dl sukker

1 halveret citron

2 laurbærblade

1 håndfuld frisk dild

½ tsk. korianderfrø

½ tsk. sorte peberkorn

1 levende hummer, ca. 500 g

Sådan gør du

Bring en gryde med vand, salt, sukker, citron, laurbærblade, dild, korianderfrø og peberkorn i kog.

Afliv hummeren ved at flække hovedet med en skarp kniv fra toppen af hovedet og frem mod næsen.

Kog hummeren i 6 minutter, tag gryden af varmen, og lad den afkøle helt i kogelagen. Sæt den på køl i kogelagen til næste dag.

Tag hummeren op af kogelagen, og flæk den på langs. Giv kløer og led et bank med en kødhammer eller lignende.

Servér med aioli eller mayonnaise og godt brød.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke