Gør Mortens Aften og Julen ekstra nem ved at sætte andeconfit på bordet. Fordelen er, at du kan købe færdig andeconfit hos både slagtere og i velassorterede supermarkeder, men du kan også nemt lave det selv nogle dage før den store aften. Så skal de confiterede andelår blot lunes på dagen.
4 personer
Ingredienser
4 confiterede andelår
2 økologiske appelsiner
3 spsk. sukker
1,5 spsk. hvidvinseddike
2 dl friskpresset appelsinsaft
4 dl ande- eller hønsefond
25 g koldt smør i tern
250 g spinat
Smør til stegning
Salt og peber
Redskaber
Stegepande i carbonstål eller støbejern
Sådan gør du
Steg de confiterede andelår i ovnen ved 200 grader varmluft/220 grader alm. ovn i 10-15 minutter, til skindet er sprødt og gyldent.
Riv appelsinskallen, og filetér appelsinkødet.
Smelt sukkeret på en pande ved jævn varme, til det bliver gyldent. Tilsæt eddike, appelsinskal og appelsinsaft, og lad det simre, til halvdelen af væden er fordampet. Tilsæt nu fonden, og kog atter ind, til halvdelen af væden er fordampet. Tag panden af varmen, og pisk kolde smørtern i et efter et, og smag til med salt og peber. Tilsæt appelsinfileterne lige inden servering.
Sautér spinaten i smør, til den falder sammen. Krydr den med salt og peber.
Nyd de confiterede andelår med sauteret spinat og orangesauce.