Andeconfit med sauteret spinat og orangesauce

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 30 min
I alt: 40 min

Gør Mortens Aften og Julen ekstra nem ved at sætte andeconfit på bordet. Fordelen er, at du kan købe færdig andeconfit hos både slagtere og i velassorterede supermarkeder, men du kan også nemt lave det selv nogle dage før den store aften. Så skal de confiterede andelår blot lunes på dagen.

Antal
personer
Ingredienser
4 stk
confiterede andelår
2 stk
økologiske appelsiner
3 spsk
sukker
1.5 spsk
hvidvinseddike
2 dl
friskpresset appelsinsaft
4 dl
ande- eller hønsefond
25 g
koldt smør i tern
250 g
spinat
Smør til stegning
Salt og peber 
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/5

Steg de confiterede andelår i ovnen ved 200 grader varmluft/220 grader alm. ovn i 10-15 minutter, til skindet er sprødt og gyldent.

Trin 2/5

Riv appelsinskallen, og filetér appelsinkødet.

Trin 3/5

Smelt sukkeret på en pande ved jævn varme, til det bliver gyldent. Tilsæt eddike, appelsinskal og appelsinsaft, og lad det simre, til halvdelen af væden er fordampet. Tilsæt nu fonden, og kog atter ind, til halvdelen af væden er fordampet. Tag panden af varmen, og pisk kolde smørtern i et efter et, og smag til med salt og peber. Tilsæt appelsinfileterne lige inden servering.

Trin 4/5

Sautér spinaten i smør, til den falder sammen. Krydr den med salt og peber. 

Trin 5/5

Nyd de confiterede andelår med sauteret spinat og orangesauce.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.