Andebryst med bagte rødbeder, raddicchio og portvinssauce

Saftigt rosastegt andebryst får her selskab af bagte rødbeder, sprød raddicchio og en portvinssauce, som komplimenterer kødet på fornem vis. Retten her kan nydes, som den er, men du kan også vælge at tilføje kartoffel for et mere fyldigt måltid. Pommes Anna vil være et glimrende valg.

4 personer 

4 aflange rødbeder

Olie

½ radicchio

2 store andebryster á ca. 300 g

Friske urter, fx rød syre

Friske bær til pynt, fx ribs

Salt og peber

Portvinssauce:

2 spsk. balsamicoeddike

2 dl portvin

2 dl rødvin

4 dl andefond

25 g koldt smør i tern

Salt og peber

Sådan gør du

Skræl rødbederne, og halvér dem på langs - er de store, deles de endnu en gang. Gnid dem med olie, salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad. Steg dem i ovnen ved 180 grader varmluft/200 grader alm. ovn i ca. 30 minutter, til rødbederne er møre.

Riv radicchioen ud i mindre stykker, og læg dem i isvand i 20 minutter.

Rids fedtet på andebrysterne, og gnid med flagesalt. Brun dem med skindsiden nedad på en tør pande, skru ned for blusset, og vend andebrysterne. Lad dem stege færdigt i cirka 8-10 minutter afhængigt af andebrysternes tykkelse, til de er rosa.

Lad andebrysterne hvile i 10 minutter. Skær dem dernæst ud, og anret dem sammen med raddicchio, rødbeder og portvinssauce. Pynt med urter og bær.  

Portvinssauce:

Bring balsamicoeddike i kog i en gryde, og kog den ind til det halve. Tilsæt portvin og rødvin, og reducér til 1/3. Hæld andefonden ved, og kog atter ind til 1/3.

Tag gryden af varmen, og pisk de kolde smørtern i et efter et.

Smag til med salt og peber.

Anbefalet redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →