Har du nogensinde overvejet at få fingrene i en stegepande i carbonstål?
Det forstår vi godt!
Selvom det har været svært at koge alle de fantastiske egenskaber ved carbonstål ind til ét blogindlæg, får du her 5 grunde til, at du skal vælge denne fatastiske stegepande:
1. Naturlig nonstick - fri for PFAS
Har du hørt om begrebet "seasoning" før?
Hvis du allerede er den heldige indehaver af en pande i carbonstål, ved du helt sikkert hvad jeg snakker om!
En seasoning er nemlig noget af det mest karakteristiske ved en stegepande i carbonstål.
Kort beskrevet, så er det et olielag, som indbrændes på overfladen af panden, som giver en naturlig nonstick.
Det giver panden en fantastisk slip-let effekt - og fordelen ved denne indbrænding er, at panden er nonstick, men samtidig fri for alle PFAS-stoffer!
Det vil altså sige, at du kan stege den perfekte bøf - uden at den sætter sig fast, og uden at du skal bekymrer dig om dit - eller miljøets - helbred.
Læs også: Er carbonstålpander sikre at lave mad på?
2. Stegeegenskaber
Nu til det (måske) vigtigste punkt - hvordan bliver stegeresultatet?
Helt fantastisk!
Med en stegepande i carbonstål kan du lave en stegeskorpe på dine bøffer, eller grøntsager, som du sjældent har set bedre.
Det kan du fordi panden har helt unikke varmeegenskaber - mere specifikt, kan den her pande blive utrolig varm og samtidig holde på varmen. Selv ved medium varme på komfuret.
Det betyder, at når du lægger din bøf på panden, kommer der ikke et stort dyk i temperaturen.
Derfor starter maillard-reaktionen med det samme, hvilket giver en sprød karamelisering af bøffens overfalde.
Resultatet: Den perfekte stegeskorpe!
Læs også: Sådan steger du den perfekte bøf
3. Holder hele livet
Det kommer måske ikke som et chok, at jern er holdbart - men det kommer virkelig til udtryk ved denne type stegepande.
Ikke nok med, at materialet virkelig kan tåle tæv i køkkenet, - uden at tage skade - så kan panden også holde sin styrke i mange år endnu.
Vi vil faktisk våge at påstå, at hvis du køber en pande i carbonstål, vil du med den rigtige vedligeholdelse have glæde af den resten af livet!
Ja, faktisk er det slet ikke utænkeligt, at panden vil gå i arv gennem gererationer.
Men hvad skal du være opmærksom på?
Materialet er ekstremt holdbart og mere eller mindre umuligt at slide ned - men der er særligt to ting, som kan gå galt - især, hvis du bruger panden på induktionskomfur.
Drastiske temperaturændringer og rust.
Boost-funktionen på dit induktionskomfur eller koldt vand på en varm pande, er derfor et klart 'no-go'. Men det er det også på alle andre pander.
Og for at undgå rust, skal du være opmærksom på et par ting, når panden rengøres og opbevares.
Men følger du vores tips er det faktisk utroligt nemt, at holde panden i topform.
Læs alle de vigtigste tips til stegepander i carbonstål her
4. Alsidighed - til alle varmeenheder
Induktion, gaskomfur, ovn, grill eller bål?
Intet problem!
Stegepanden i carbonstål kan bruges på alle varmeenheder.
Med denne pande får du den (måske) mest alsidige pande du overhovet kan få fat i.
Hvis du skal stege en tyk cote de beauf, kan du først give bøffen en perfekt stegeskorpe og derefter smide panden i ovnen, så bøffen bliver færdigtilberedt.
Skal du lave mad i det fri?
Så er en stegepande i carbonstål perfekt at have med! Du kan nemlig smide panden direkte over bålet, uden problemer.
Læs også: Den bedste pande til udendørs madlavning
5. Æstetisk tilføjelse i køkkenet
Kan du forstille dig, hvordan en stegepande i carbonstål ville passe ind i dit køkken?
Den her pande har et rustikt og smukt udtryk - og panden farve ændrer sig, hver gang du bruger den.
Vores stegepande i carbonstål er håndlavet i italiens carbonstål, hvilket ikke kun giver en pande i en utrolig kvalitet - men også en pande som du ikke vil gemme væk i skuffen.