Den bedste pande til udendørs madlavning - Jernpander

Noget af det bedste vi ved i de varme sommermåneder er udendørs madlavning - og gerne over åben ild. Uanset om du sidder i gården, haven, på stranden eller i skoven, er der noget magisk ved kombinationen af aromaerne fra røg og den friske luft. Det er helt essentielt at bruge det rigtige køkkenudstyr, når du laver mad udendørs. Du skal bruge en stegepande, som kan tåle høje temperaturer, en jævn stegeflade og ikke mindst en god vægt, som gør panden lettere at håndtere og tage med sig på farten. 

Nu tænker du måske: "hvorfor skal jeg sætte en pande på grillen?". En af de største udfordringer ved at grille er ujævn varme. Mange siger "kend din grill" - det vil sige, hvor den er varmest og koldest. Når du sætter panden på grillen, får du en jævn stegeflade med god varmefordeling - og al den gode saft bliver i panden, så du får en perfekt stegeskorpe, tilberedning og intens smag kombineret med de gode aromaer fra røg og ild. Så hvilken stegepande bør du vælge?

Jernpander eller støbejernspander?

Når det kommer til madlavning ved høj temperatur har du to muligheder - en stegepande i rå støbejern eller en gammeldags jernpande / carbonstålpande / pladejernspande / smedejernspande / kulstålspande (kært barn har mange navne). En gammeldags jernpande eller carbonstålpande er typisk lettere end støbejern, hvilket gør den mere oplagt til at tage med på farten. 

Vi foretrækker en god jernpande, når vi laver mad udenfor. 

Den perfekte stegepande til grillen

Carbonstålpander eller jernpander er perfekte til udendørs madlavning. Med en lavere vægt en støbejern, hurtig opvarmning og fantastiske varmeegenskaber, får du et perfekt stegeresultat. Jernpander kan tåle op til 650 C, hvilket gør den perfekt til madlavning over åben ild. Med tiden opbygges seasoning på panden, som giver den naturlige nonstick-egenskaber, og jernpander kan bruges på alle varmekilder, herunder gasgrill, kulgrill og åben ild. Med Gastrotools jernpander i forskellige størrelser, kan du tilberede alt det du har lyst til på en lun sommerdag. 

Derfor skal du bruge en stegepande på grillen

Med en stegepande undgår du, at små fødevarer falder igennem grillristen - forestil dig asparges, rejer, radiser, løg og små peberfrugter. Med muligheden for at sætte stegepanden direkte på grillen, kan du lave al madlavningen på et sted.  Og så får du altså en ekstra stegeflade udover selve grillristen. Du kan eksempelvis stege peberfrugter og løg i stegepanden, mens du har pølserne eller brødet direkte på risten. Eller måske kammuslinger på panden, mens majskolberne ligger på risten. Mulighederne er mange - og med stegepandens håndtag, bliver det samtidig endnu lettere at håndtere madlavningen over grillen. 

Når du skal grille eller lave mad udendørs næste sommer, så sørg for at have en god carbonstål eller jernpande. En jernpande varmer hurtigt op, tilpasser sig varme og køligere stegetemperaturer, kan tåle enormt høj varme og fungerer som en god base for madlavning på grillen. Uanset om du laver smashburgers eller skal stege en god steak med grillede grøntsager - så har jernpanden din ryg.

Se vores udvalg af gryder og pander her

← Ældre indlæg Nyere indlæg →