Stegt lammekølle med grøn- og glaskål - Gastrotools.dk

Stegt lammekølle med grøn- og glaskål

Når du skal imponere gæsterne, svigermor eller din udkårne, er opskriften her oplagt. Følger du den korrekt, kan du være sikker på at få en perfekt tilberedt lammekølle med en sprød glaskålssalat og en lækker sauce – hver gang.

Efterårsmad i Danmark har tradition for at være i den tunge ende, og her er retten perfekt til at give et lidt friskere pust til de traditionelle retter.

Se opskriften her:

 

I opskriften har vi ikke selve skanken med. Se i videoen ovenfor, hvordan du skærer den fra, så du kan bruge den en anden god gang.

Hovedret til ca. 6 personer

Du skal bruge:

  • 1 stk lammekølle a ca 3 kg
  • 2 ps grønkål, bladene ribbet af stænglerne
  • 2 stk glaskål, skrællede
  • 1 bdt Bredbladet persille
  • 75 g Usaltet smør
  • 1,5 dl olivenolie
  • 1 tsk tomatpure
  • Lidt grønt : løg, selleri, porre, gulerod
  • 1 spsk dijon sennep

Sådan gør du:

  1. Start med at udbene lammekøllen, som du kan se i videoen. Gem alt afpuds og hug eller sav benene i mindre stykker, som brunes i ovnen - gerne med lidt aromatiske grønsager som gulerod, løg, porre og selleri. Kom tomatpure og krydderurter ved til sidst og dæk med rødvin og olivenolie. Lad benene simre hermed i 1,5 - 2 timer. Og si så væsken fra, smag den til med salt og peber og gem den. Juster evt med lidt citronsaft.
  2. Krydr lammekødet med salt og peber, hvorefter de steges rosa i lidt olivenolie ved moderat varme, ca. 3/4 af effekten på kogepladen. Regn med 4 til 6 minutter på hver side for de største udskæringer, og 1,5 til 3 på de mindre. Lad kødet hvile, og brus det op i lidt smør umiddelbart inden servering
  3. Glaskålene skæres i strimler på samme størrelse som en tændstik og lægges i iskoldt vand.
  4. Pluk persillen, skyl den og del den i to portioner. Den ene hakkes meget groft, og kommes i vandet med glaskålen og den anden meget fint og gemmes til at komme i saucen til allersidst.
  5. Lad smørret bruse op, og sving heri grønkålsbladene et par minutter, og krydr omhyggeligt med salt og peber samt evt. lidt muskatblomme, og anret kålen på et varmt fad.
  6. Skær kødet på tværs af kødfibrene, og anret dem på kålen. Drys gerne med lidt saltkrystaller. Hæld vandet fra glaskål og persille, vend det med lidt olivenolie, og top kødet hermed. Varm saucen igennem, tilsæt sennep og den fint hakkede persille, og kom den over anretningen.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke