Ramsløgsolie

TV-kok & kogebogsforfatter

Ramsløg er en rigtig forårsbebuder – og her viser Adam Price, hvordan du forvandler det til en smuk, smagfuld ramsløgsolie.Dryp olien over nye kartofler, brug den i en mayonnaise, eller sæt en grøn prik over i’et på dine forårs- og sommerretter. Ramsløgsolie er en nem opskrift med stor effekt.
Tip: Gem pulpen fra olien. Den kan bruges til at lave en pesto med fx fintrevet ost og knuste nødder. Du kan lave urteolier af de fleste urter, med bløde, grønne blade: Dild, purløg, persille, koriander, løvstikke, basilikum etc.
Skyl og ordn ramsløgene, så det kun er de rene blade. Tør bladene i en salatslynge eller i et viskestykke.
Kom ramsløgene i blenderen. Husk det skal være et stort bundt, som nærmest fylder blenderen, hvis det skal passe med en halv liter olie.
Hæld olien ned til ramsløgene og giv det lidt salt.
Blend på højeste hastighed ihverfald i to minutter.
Mærk på oliens temperatur. Blenderens hastighed skal opvarme olien - gerne til over 50 grader - men ikke meget varmere. Ved 60 grader mister olien sin friske, grønne farve.
Hæld derefter olien igennem en meget finmasket si - helst en nylon-si. Et viskestykke kan også bruges, men det suger meget af olien.
Olien hældes på en lille flaske - fx en klemflaske i plastik. Den stilles køligt og tørt og holder ca 3 uger i køleskab.