Luksus cowboytoast

TV-kok & kogebogsforfatter

Adam Price løfter den klassiske cowboytoast til et helt nyt niveau med en saftig bøf, bløde løg, smeltet cheddar, hjemmelavet brioche og en cremet ramsløgsmayo, der samler det hele.
Opskriften er perfekt på en stegeplade på grillen eller over bål, hvor cowboytoasten får lige dét ekstra, man ikke får over komfuret indenfor – selvom retten selvfølgelig også kan laves der.
Find opskriften på Adam Prices ramsløgsolie her
Bløde løg
Skær løgene helt fint og steg dem bløde i lidt olie og smør.
Smag til med salt, peber og lidt sukker. Evt. en anelse eddike for syre.
Tilsæt en sjat vand til løgene, for at de bliver bløde lidt hurtigere.
Ramsløgsmayonaise
pisk en æggeblomme sammen med lidt sennep, lidt eddike, salt og peber.
Pisk en deciliter neutralt smagende olie (vindruekerne eller solsikke) ind i blandingen i en meget tynd stråle. (Så mayonnaisen emulgerer)
Skift til ramsløgsolie og pisk mayonnaisen færdig. Den skal være smuk grøn og fast i konsistensen.
Stil den koldt.
Cowboybøffer
Hak baconen og massér det sammen med det hakkede kød.
Krydr med lidt salt og peber
Cowboytoast
Rist briochebrødet på én side og stil det klar med den ristede side opad.
Dryp lidt engelsk sauce på brødet.
Steg bøfferne medium rare - Når du vender dem første gang, kommes en skive ost ovenpå den stegte side.
Læg låget på din stegeplade, så osten smelter.
Smør ramsløgsmayo på broichebrødet.
Kom bløde løg på det ene brød og læg en bøf på det andet.
Klap cowboytoastene sammen og steg dem nu færdige i smør på stegepladen.
Vær opmærksom på, at det går stærkt! Brioche tager hurtigt farve.
Servér med en iskold cola eller øl. Se din yndlingswestern og overlad tømmermændene til din cowboytoast. Husk at have nok til at lave en runde mere, hvis det er en lang film. De er vanedannende.