Braiseret spidskål med comté-ost, hasselnødder og ramsløg

TV-kok & kogebogsforfatter

Få Adam Prices opskrift på braiseret spidskål – en lækker vegetarisk hovedret med smagsnoter af sommer, der både kan nydes som forret eller tilbehør.
Elegant, enkel og fyldt med smag. Retten er et perfekt eksempel på, hvordan få, gode råvarer kan blive til en uforglemmelig ret.
Skal retten nydes som hovedret, anbefaler vi et halvt spidskål pr. person. Serveres den som forret, kan du nøjes med et kvart spidskål pr. person.
Flæk spidskålen i 4 dele og lad stokke sidde på.
Steg den over medium varme - gerne over bål. Den skal steges på hver skæreside og på ydersiden - ca. 5 minutter på hver side i smør og olie. Det skal foregå under låg, så saften fra kålen er med til at braisere den. Hæld eventuelt lidt grøntsagsfond ved.
Imens river du hasselnødderne på det fine rivejern, derpå citronen og comté osten.
Ind i mellem vendes kålen. Måske skal den have lidt mere smør undervejs. Når kålen har fået pæn farve fra stegningen på alle sider og virker mør, når man stikker i stokken med en spids kniv, er den klar.
Kom lidt smør på panden, så den overskydende væske bliver til en lille sauce.
Placér spidskålen på en tallerken. Kom revne hasselnødder på kålen, en anelse revet citronskal og rigeligt med ost.
Dryp den godt med saucen, drys lidt finthakket ramsløg på toppen og pynt evt med ramsløgsblomsterne.
Lidt ramsløgsolie omkring kålen giver det sidste, grønne pift.