Pizzasandwich med mozzarella, rucola, skinke og pesto - Gastrotools.dk

Pizzasandwich med mozzarella, rucola, skinke og pesto

Gå om bord i den ultimative sandwich i form af en nybagt pizzasandwich, som er gået amok på TikTok og andre sociale medier den seneste tid.

Pizzasandwichen smager fremragende med alt fra mortadella, bagt chorizo og italiensk salami. Denne her variant er en anden favorit med lufttørret skinke i et smagfuldt sammenspil med frisk mozzarella, tomat, rucola og grøn pesto. 

Ingredienser

4 personer

20 g gær

3 dl lillefingervarmt vand

1 tsk salt

2 spsk olivenolie + olivenolie til pensling

450 g italiensk hvedemel tipo 00

100 g grøn pesto

4 tomater

250 g frisk mozzarella

12 skriver lufttørret skinke

2 håndfulde rucola

Sådan gør du


Rør gøren ud i vand, og tilsæt salt og olivenolie. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i en røremaskine i cirka 10 minutter, til den slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.  


Tænd ovnen på 230 grader, og sæt et bagestål i den. 


Del dejen i 4 kugler, og lad dem hæve tildækket i 30 minutter. 


Tryk og stræk dejen ud til tynde cirkler, og pensl godt med olivenolie. Fold den ene halvdel over den anden, og pensl toppen med olivenolie. 


Bag i cirka 15 minutter, til pizzadejen er gylden og gennembagt. 


Åben forsigtigt pizzasandwichen, og smør med pesto. 


Skær tomater og mozzarella i skiver, og fordel begge dele i pizzasandwichen sammen med lufttørret skinke og rucola. 


Servér straks. 



← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med...

Læs mere
Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke