Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det skal være rigtig dekandent. Og ellers smager en omgang pesto eller tapanade også forrygende herpå.
Ingredienser
Til fire pizzaer
- 1 portion pizzadej klar til fyld
- 1 skalotteløg
- 200 g cremefraiche
- 2 æggeblommer
- 10 mellemstore kartofler
- Olivenolie
- 250 g grønne asparges
- 100 g stenbiderrogn
- Dild til pynt
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Pil og hak skalotteløget fint, og bland det med cremefraiche, æggeblommer, salt og peber.
Skrub kartoflerne rene, og skær dem i ultratynde skiver.
Fordel blandingen på pizzabunden. Læg kartoffelskiver ovenpå, og dryp lidt olivenolie over.
Krydr med salt og peber, og flyt pizzaen over på det opvarmede bagestål. Bag pizzaen i ovnen, til dejen er sprød, og kartoflerne er gyldne og gennemstegte.
Lad pizzaen afkøle lidt efter bagning.
Skær imens enderne af de grønne asparges, og skræl eller skær dem på langs, så du får lange, tynde strimler. Læg dem i isvand i 5 minutter. Tag dem herefter op, og ryst vandet af dem.
Anret de grønne asparges og stenbiderrognen på pizzaen.
Pynt med dild og server straks.