Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det skal være rigtig dekandent. Og ellers smager en omgang pesto eller tapanade også forrygende herpå.

Ingredienser

Til fire pizzaer

  • 1 portion pizzadej klar til fyld
  • 1 skalotteløg
  • 200 g cremefraiche
  • 2 æggeblommer
  • 10 mellemstore kartofler
  • Olivenolie
  • 250 g grønne asparges
  • 100 g stenbiderrogn
  • Dild til pynt
  • Salt 
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du 

Pil og hak skalotteløget fint, og bland det med cremefraiche, æggeblommer, salt og peber. 

Skrub kartoflerne rene, og skær dem i ultratynde skiver.

Fordel blandingen på pizzabunden. Læg kartoffelskiver ovenpå, og dryp lidt olivenolie over. 

Krydr med salt og peber, og flyt pizzaen over på det opvarmede bagestål. Bag pizzaen i ovnen, til dejen er sprød, og kartoflerne er gyldne og gennemstegte. 

Lad pizzaen afkøle lidt efter bagning.

Skær imens enderne af de grønne asparges, og skræl eller skær dem på langs, så du får lange, tynde strimler. Læg dem i isvand i 5 minutter. Tag dem herefter op, og ryst vandet af dem.

Anret de grønne asparges og stenbiderrognen på pizzaen. 

Pynt med dild og server straks.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Surdejsbaguettes

Surdejsbaguettes

Baguettes er en sikker vinder på langt de fleste spiseborde, uanset om det til charcuteri, tapas eller som tilbehør til hovedretten. Her i en simpel...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke