Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

De bedste pizzaer er ofte de simple.

 

Og så er der undtagelsen. Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det skal være rigtig dekandent. Og ellers smager en omgang pesto eller tapanade også forrygende herpå.

 

4 personer

 

20 g gær

3 dl lillefingervarmt vand

2 spsk olivenolie

1 tsk groft salt

400 g italiensk pizzamel (type 00)

1 skalotteløg

200 g cremefraiche

2 æggeblommer

10 mellemstore kartofler

Olivenolie

250 g grønne asparges

100 g stenbiderrogn

Dild til pynt (valgfri)

Salt og peber

 

Smuldr gæren ud i lillefingervarmt vand, og tilsæt olivenolie og salt. Rør melet i lidt ad gangen, og ælt sammen til en smidig og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket i ca. en time, til den er vokset til dobbelt størrelse. Slå dejen ned, og form den til fire boller.

 

Sæt en pizzasten i ovnen (alternativt kan du bruge en bageplade), og varm den op til max temperatur.  

 

Pil og hak skalotteløget fint, og bland det med cremefraiche, æggeblommer, salt og peber. Skrub kartoflerne rene, og skær dem i ultratynde skiver.

 

Rul pizzadejene ud på et stykke bagepapir, og top med cremefraicheblandingen. Læg kartoffelskiver oven på, og dryp lidt olivenolie over. Krydr med salt og peber, og flyt pizzaen over på den opvarmede pizzasten. Bag pizzaen i ovnen, til dejen er sprød, og kartoflerne er gyldne og gennemstegte. 

 

Lad pizzaen afkøle lidt efter bagning.

 

Skær imens enderne af de grønne asparges, og skræl eller skær dem på langs, så du får lange, tynde strimler. Læg dem i isvand i 5 minutter. Tag dem herefter op, og ryst vandet af dem.

 

Anret de grønne asparges og stenbiderrognen på pizzaen. Pynt evt. med dild.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →