Den hjemmelavede pizza er blevet mere og mere populær og med god grund: Pizza er en sikker vinder i ethvert hjem, og hvis man virkelig har lyst, er der mulighed for at dykke helt ned i en kompliceret fremgangsmåde for det autentiske, italienske resultat.
Her får du en opskrift, hvor alle kan være med, som lykkes hver gang. Dejen hæves i køleskabet, hvor den får tid til at udvikle smag og glutenstruktur - og så kan du lade den stå på køl, til du er klar til at bruge den. Pizzaerne får en luftig og lækker skorpe med en saftig krumme.
Ingredienser
Til fire pizzaer
3 g gær
400 g stuetempereret vand
615 g tipo 00 hvedemel
18 g fint salt
Olivenolie
Durummel
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt melet. Når al melet er inkorporeret, tilsætter du saltet.
Ælt dejen på en røremaskine på lav hastighed i et par minutter. Skru op for hastigheden, og ælt dejen i 8-12 minutter, til den er glat og smidig.
Smør en plastikbeholder med olivenolie, læg dejen i, og lad den hæve ved stuetemperatur i 2 timer.
Sæt dejen på køl i 12-24 timer.
Hæld dejen ud på et bord, der er drysset let med durummel. Del dejen i fire lige store stykker, og form dem til boller. Lad dem hæve 1,5 time overdækket på bordet.
Sæt et bagestål på en rist øverst i ovnen, en time inden dejen er færdighævet. Skru ovnen op på max.
Når dejen er færdighævet, formes hver kugle til en pizza ved at trykke den ned i midten og strække den ud til den ønskede størrelse. Lav én pizza ad gangen.
Top pizzaerne med dit yndlingsfyld, og bag dem straks på det varme bagestål. Du kan bage direkte på bagestålet, men du kan også bage på bagepapir. Hvis du bager på bagepapir, er det en god idé at klippe bagepapiret til, så det ikke branker i den varme ovn.
Tag pizzaen ud af ovnen, når den har fået sprød bund og brune pletter på kanten.
Tip: Mangler du inspiration til, hvad der skal ovenpå pizzaen? Så prøv en af disse 3 lækre opskrifter