Ninjaruller m. bålgrillet hornfisk

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gordon P. Henriksen

Friluftsentusiast og forfatter

Forberedelse: 25 min
Tilberedning: 25 min
I alt: 50 min
Se videoopskrift
Print opskrift

For Gordon er de ultimative måltider dem, der indeholder vilde råvarer og tilberedes samt nydes ude i naturen – dér, hvor råvarerne kommer fra. Her får du en ret baseret på friskfanget hornfisk, og det hele kan nemt medbringes på en fisketur, så retten kan tilberedes over bål ude ved kysten.


Du kan selvfølgelig købe hornfisken hos en fiskehandler, og retten kan også laves med andre fisk – for eksempel makrel eller ørred. Men maden smager altså ualmindeligt meget bedre, når den er lavet på fisk, du selv har fanget, og når den tilberedes og spises direkte i naturen.

Antal : 4 person(er)
person(er)
Ingredienser
2
hornfisk
1
gulerod
0.5 stk
agurk
2 stk
frisk chili
1 pk
rispapir
strandaster - kan erstattes af koriander, mynte & forårsløg
vilde Skovløg
lidt frisk ingefær
spidskål
brun farin
sesamolie
soya
thai sursød chilisovs
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/8

Start med at fange et par hornfisk, og saml lidt vilde løg og strandasters langs stranden.

Trin 2/8

Rør en marinade til fisken, som består af sojasauce, brun farin og sesamolie, og pensl fisken med den, inden du lægger den i grillristen.
Det kan være en fordel at tørre fisken af med lidt køkkenrulle først – så hæfter marinaden bedre.

Trin 3/8

Snit grøntsager og urter i, lange tynde strimler, så de er klar.

Trin 4/8

Lav et hyggeligt bål på stranden, og byg det op, så du får en solid bund af brandvarme gløder til madlavningen.

Trin 5/8

Læg nu risten direkte på gløderne, så fisken får masser af intens varme. Det gør ikke noget, at skindet brænder lidt enkelte steder – det giver bare ekstra smag.
Vend risten, så fisken får samme varme på begge sider, og tag den derefter til side. Når den har kølet af et øjeblik, kan du nemt pille kødet fra de grønne ben.

Trin 6/8

Læg et stykke rispapir i vand – gerne frisk havvand, hvis du har det – og lad det ligge et kort øjeblik, før du placerer det på et vådt skærebræt.

Trin 7/8

Læg fisk, grøntsager og urter på rispapiret, dryp lidt sojasauce over, og rul det hele så stramt, du kan.

Trin 8/8

Nu er den klar til at blive skåret i skiver og serveret med lidt sød thai chilisauce til at dyppe i.

Gordon P. Henriksen

Friluftsentusiast og forfatter

Gordon P. Henriksen er passioneret lystfisker, jæger, friluftsmenneske og amatørkok, som lever af at formidle sin viden og inspirere andre til at komme ud under åben himmel. Han har skrevet to bøger, der begge tager afsæt i selv at skaffe sin mad og tilberede den – gerne i godt selskab.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.