Tacos al pastor på vildsvin

Friluftsentusiast og forfatter

Vi har endnu engang været under åben himmel med friluftsentusiast og jæger Gordon P. Derfor får du opskriften på tacos al pastor, en krydret, stærk og aromatisk ret med smag af røgen fra bålet og sødmen fra grillet ananas. Om opskriften siger Gordon P. selv:
"Tacos al pastor er en af de mest klassiske tacos i Mexico og fås overalt i landet. De har store ruller i stil med dem, vi kender fra kebab i Danmark, og laves traditionelt med svinekød. Det er nok min yndlingstaco, og når man laver den selv, bliver den bare endnu bedre – specielt når man laver den på vildsvin, man selv har skudt!"
Her serveres de mexicanske tacos med øl fra samme land – men det er selvfølgelig valgfrit.
Opløs achiote-pastaen i appelsinjuicen sammen med al pastor-krydderierne.
Skær kødet i tynde strimler på ca. 1/2 cm tykkelse og kom i marinaden. Lad det stå et par timer eller natten over. Kødet tager flot farve fra achioten.
Skær ananas i skiver, og hak rødløg, så det er hele klar.
Sæt stegepladen over et bål eller på komfuret. Varm tortillas på stegepladen, mens den er ved at varme op.
Steg så ananas og til sidst kødet. Når du steger kødet, er det vigtigt, at stegepladen er meget varm. Flyt endelig ikke få meget rundt på kødet, men lad det ligge, så det får nogle hårdt stegte stegeflader, uden at kødet bliver for gennemstegt.
Lad kødet hvile, og hak det så. Anret en smule af det på en tortilla med løg, koriander og lidt chili.
Server gerne med lidt lime og groft salt, man selv kan dosere. Husk, det er streetfood og skal ikke være for pænt.
Knap et par mexicanske bajere op, og smid en limebåd i hver. Buen provecho!