Tacos al pastor på vildsvin

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gordon P. Henriksen

Friluftsentusiast og forfatter

Forberedelse: 2t 30 min
Tilberedning: 20 min
I alt: 2t 50 min
Se videoopskrift
Print opskrift

Vi har endnu engang været under åben himmel med friluftsentusiast og jæger Gordon P. Derfor får du opskriften på tacos al pastor, en krydret, stærk og aromatisk ret med smag af røgen fra bålet og sødmen fra grillet ananas. Om opskriften siger Gordon P. selv:

"Tacos al pastor er en af de mest klassiske tacos i Mexico og fås overalt i landet. De har store ruller i stil med dem, vi kender fra kebab i Danmark, og laves traditionelt med svinekød. Det er nok min yndlingstaco, og når man laver den selv, bliver den bare endnu bedre – specielt når man laver den på vildsvin, man selv har skudt!"

Her serveres de mexicanske tacos med øl fra samme land – men det er selvfølgelig valgfrit.

Antal : 4 person(er)
person(er)
Ingredienser
500 g
vildsvinekød (svinekød kan bruges)
50 g
achiote-pasta
1 dl
appelsinjuice
2 spsk
"Tacos al pastor" krydderiblanding
1
ananas
2
rødløg
1 bundt
frisk koriander
12
små tortillas - gerne lavet på majsmel
1
habenero eller habenero hot sauce
3
limes
4
"mexibajere"
Groft salt
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/8

Opløs achiote-pastaen i appelsinjuicen sammen med al pastor-krydderierne.

Trin 2/8

Skær kødet i tynde strimler på ca. 1/2 cm tykkelse og kom i marinaden. Lad det stå et par timer eller natten over. Kødet tager flot farve fra achioten. 

Trin 3/8

Skær ananas i skiver, og hak rødløg, så det er hele klar. 

Trin 4/8

Sæt stegepladen over et bål eller på komfuret. Varm tortillas på stegepladen, mens den er ved at varme op.

Trin 5/8

Steg så ananas og til sidst kødet. Når du steger kødet, er det vigtigt, at stegepladen er meget varm. Flyt endelig ikke få meget rundt på kødet, men lad det ligge, så det får nogle hårdt stegte stegeflader, uden at kødet bliver for gennemstegt. 

Trin 6/8

Lad kødet hvile, og hak det så. Anret en smule af det på en tortilla med løg, koriander og lidt chili.

Trin 7/8

Server gerne med lidt lime og groft salt, man selv kan dosere. Husk, det er streetfood og skal ikke være for pænt. 

Trin 8/8

Knap et par mexicanske bajere op, og smid en limebåd i hver. Buen provecho!

Gordon P. Henriksen

Friluftsentusiast og forfatter

Gordon P. Henriksen er passioneret lystfisker, jæger, friluftsmenneske og amatørkok, som lever af at formidle sin viden og inspirere andre til at komme ud under åben himmel. Han har skrevet to bøger, der begge tager afsæt i selv at skaffe sin mad og tilberede den – gerne i godt selskab.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.