Sådan bruger du din stegepande i carbonstål m. dobbelthåndtag

Har du lige fået en stegepande med dobbelthåndtag ind ad døren og ser frem til at tage den i brug? Så har vi samlet vores bedste tips og tricks til at få mest muligt ud af din stegepande og passe bedst på den, så den giver glæde og gode madoplevelser resten af livet.

Hvor kan jeg bruge stegepanden?

Vores stegepande i carbonstål er designet til madlavning både indendørs, udendørs og i ovnen. Den er kompatibel med gas, keramisk eller endda induktion. Derudover er stegepanden også perfekt til at tage med i naturen, hvor du kan lave den lækreste mad over bål.

OBS: Hvis du bruger stegepanden på induktion, er det vigtigt, at du varmer stegepanden langsomt op, og aldrig bruger boost-funktionen.

Hvad gør en stegepande i carbonstål unik?

Vi valgte at lave vores stegepande af carbonstål på grund af materialets overlegne varmelagring. Vi fremstiller vores stegepande i Sverige, hvor stegepanden brændes med vegetabilsk olie for at opnå en unik naturlig nonstick og beskytte mod rust.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg laver mad på min stegepande?

Carbonstål er et meget holdbart materiale, men der er et par ting, du skal være opmærksom på, når du laver mad med det. Selvom det har en varmetolerance på op til 450°C, er medium varme normalt tilstrækkeligt til at tilberede maden jævnt, fordi materialet holder så godt på varmen. Undgå desuden at bruge syreholdige madvarer, da de kan fjerne den seasoning, der er med til at give de gode nonstick-egenskaber.

En anden ting, du skal huske, er, at din stegepande skal opbygge en god seasoning, før du bruger den til at tilberede mere skrøbelige fødevarer, for at tingene ikke sætter sig fast. Den opbygger du ved at lave en masse mad i panden og rengøre den korrekt. Vent, til du har brugt din stegepande i et stykke tid, før du kaster dig ud i at tilberede æg eller fisk – og brug gerne lidt ekstra fedtstof i starten.

Endelig skal du huske, at carbonstål ikke kan lide fugt, da det kan få panden til at ruste. Så uanset om du opbevarer din stegepande enten indendørs eller udendørs, skal du sørge for, at den er beskyttet mod fugt. Dog er din pande ikke ødelagt, selvom der skulle komme rust på. Det skal blot fjernes, og derefter skal pandes brændes ind i et lag olie igen. Læs mere om rengøringen her

Forvarm din pande

Inden du sætter panden på komfuret, skal du lige sikre dig, at der er styr på det, du skal stege. Tag maden ud af køleskabet, og lad kød og grønt temperere til stuetemperatur, inden du steger det, så får du de bedste resultater. 

Inden du begynder at stege, skal du sætte panden over lav varme på komfuret, og lade den varme stille og gradvist op, til den er godt varm. Hvis du varmer din carbonstålpande for hurtigt op, risikerer du, at den slår sig skæv. Det er vigtigt, du vælger et blus, der passer til pandens bund og ikke er for lille, så panden får jævn varmetilførsel. Når panden er blevet godt varm, tilsætter du dit stegefedt og lader det varme op i cirka 20 sekunder, til det har samme temperatur som panden. Dernæst tilføjer du det emne, du skal stege.

Hold øje med varmen

Vi er helt vilde med, at carbonstål kan tåle op til 450 C - men det er nu alligevel sjældent den optimale stegetemperatur. Panden varmer hurtigt op og holder rigtig godt på varmen, så du vil ofte opdage, at der skal mindre varme til end forventet.

Med mindre du virkelig giver den gas med stegepanden direkte over ilden eller under grillen i ovnen, anbefaler vi, at du steger ved medium varme. Det er for det meste nok til at opnå en smuk stegeskorpe uden at brænde maden på.

Start eksempelvis med at varme panden op stille og roligt på 2 ud af 10 på et induktionskomfur - og skru derefter gradvist op. Og brug aldrig power-funktionen - så kan panden slå sig.

Når du er færdig med madlavningen, er det vigtigt, at du rengør og vedligeholder din pande korrekt, så du passer godt på dens seasoning – og det har vi heldigvis også en guide til, som du kan læse lige her:

Sådan rengør du din stegepande i carbonstål med dobbelthåndtag

Fik du ikke svar på alt?

Så sidder en af vores produkteksperter klar til at hjælpe dig:

Skriv til os