Pot pies med braiseret oksekød, vin og gulerødder - Gastrotools.dk

Pot pies med braiseret oksekød, vin og gulerødder

Pies er den ultimative hyggemad, når kalenderen siger vinter. Her er der tale om oksekød i tern og gulerødder i en herlig sauce på rødvin, fond, tomatpuré og urter. Brug gerne en kødudskæring som bov eller klump, som er særligt gode i simreretter. 

Har du små ovnfaste skåle, ser det fint ud med individuelle pot pies. Du kan dog også bruge et stort ovnfast for og lave en stor pie i stedet.

Nyd evt. dine pot pies med kartoffelmos eller ovnstegte kartofler samt dampet grønt.

4 personer

Ingredienser

2 løg

2 fed hvidløg

800 g oksekød i grove tern

Olie til stegning

½ flaske rødvin

½ l oksefond

1 spsk. engelsk sauce

2 spsk tomatpuré

3-4 kviste timian

2 laurbærblade

3 gulerødder

Majsstivelse til jævning

1 pakke butterdej

1 æg

Salt og peber

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg.

Brun kødet i olie i en gryde, og sæt det til side. Sautér løg og hvidløg i samme gryde, til løgene er klare. Kom kødet tilbage i gryden sammen med rødvin, oksefond, engelsk sauce, tomatpuré, timian og laurbærblade. Bring gryden i kog, og lad den simre under låg i en time.

Skræl imens gulerødderne, og skær dem ud i grove stykker. Kom dem i gryden, og lad den simre videre i ca. 30 minutter, til kødet er mørt. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber. Afkøl til stuetemperatur.

Kom det afkølede fyld i små ovnfaste skåle. Rul butterdejen ud, og udstik den, så den passer til skålene. Lav et lille hul i midten, så dampen kan slippe ud. Læg forsigtigt dejen over fyldet, og tryk sammen i kanterne. Pensl med pisket æg, og sæt de små pies i ovnen ved 180 grader varmluft/200 grader alm. ovn i ca. 25-30 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Arrabiata-sauce

Arrabiata-sauce

Pasta Arrabiata er en italiensk klassiker med pasta i en enkel tomatsauce med hvidløg, olivenolie og tørret chili. Den laves typisk med hele flåede tomater...

Læs mere
Pasta med salsiccia

Pasta med salsiccia

Nemme pastaretter er et sikkert hit, og denne her krydrede sag med salsiccia, hvidløg og chili er ingen undtagelse. Den er perfekt til dage, hvor...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke