Pot pies med braiseret oksekød, vin og gulerødder

Pies er den ultimative hyggemad, når kalenderen siger vinter. Her er der tale om oksekød i tern og gulerødder i en herlig sauce på rødvin, fond, tomatpuré og urter. Brug gerne en kødudskæring som bov eller klump, som er særligt gode i simreretter. 

Har du små ovnfaste skåle, ser det fint ud med individuelle pot pies. Du kan dog også bruge et stort ovnfast for og lave en stor pie i stedet.

Nyd evt. dine pot pies med kartoffelmos eller ovnstegte kartofler samt dampet grønt.

4 personer

Ingredienser

2 løg

2 fed hvidløg

800 g oksekød i grove tern

Olie til stegning

½ flaske rødvin

½ l oksefond

1 spsk. engelsk sauce

2 spsk tomatpuré

3-4 kviste timian

2 laurbærblade

3 gulerødder

Majsstivelse til jævning

1 pakke butterdej

1 æg

Salt og peber

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg.

Brun kødet i olie i en gryde, og sæt det til side. Sautér løg og hvidløg i samme gryde, til løgene er klare. Kom kødet tilbage i gryden sammen med rødvin, oksefond, engelsk sauce, tomatpuré, timian og laurbærblade. Bring gryden i kog, og lad den simre under låg i en time.

Skræl imens gulerødderne, og skær dem ud i grove stykker. Kom dem i gryden, og lad den simre videre i ca. 30 minutter, til kødet er mørt. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber. Afkøl til stuetemperatur.

Kom det afkølede fyld i små ovnfaste skåle. Rul butterdejen ud, og udstik den, så den passer til skålene. Lav et lille hul i midten, så dampen kan slippe ud. Læg forsigtigt dejen over fyldet, og tryk sammen i kanterne. Pensl med pisket æg, og sæt de små pies i ovnen ved 180 grader varmluft/200 grader alm. ovn i ca. 25-30 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Anbefalet redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →