Pocherede vagtelæg med grønne asparges, kærnemælk og dild - Gastrotools.dk

Pocherede vagtelæg med grønne asparges, kærnemælk og dild

Der er forår på tallerkenen med denne lille lette anretning med grønne asparges, pocherede vagtelæg og skilt kærnemælk med dildolie. Kan du ikke få fingrene i grønne asparges, kan hvide også fint benyttes her. Husk, at stænglerne på de hvide asparges skal skrælles.
Opskriften her giver mere dildolie, end du skal bruge. Brug resten som topping på eksempelvis en blomkåls- eller skaldyrssuppe. 

4 personer

Ingredienser

2 dl vindruekerneolie
1 stort bdt. dild
2 spsk. lagereddike
12 vagtelæg
500 g grønne asparges
Friske urter til pynt, fx timian
2 dl kærnemælk
Salt og peber

Sådan gør du

Varm olien op til 60 grader, og blend den grundigt med dilden. Sigt den.

Bring en høj gryde med vand i kog, og tilsæt eddike. Slå æggene ud i hver deres beholder, og hæld dem i gryden én efter én med det spilkogende vand. Når de dukker op til overfladen igen, er de klar. Tag dem op med en hulske, og læg dem i en skål med isvand.
 
Skær de nederste par centimeter af aspargesstænglerne, og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
 
Anret vagtelæg og asparges i skåle. Skil kærnemælken med en smule af dildolien, og smag til med salt og peber.
 
Pynt med friske urter.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke