Der er forår på tallerkenen med denne lille lette anretning med grønne asparges, pocherede vagtelæg og skilt kærnemælk med dildolie. Kan du ikke få fingrene i grønne asparges, kan hvide også fint benyttes her. Husk, at stænglerne på de hvide asparges skal skrælles.
Opskriften her giver mere dildolie, end du skal bruge. Brug resten som topping på eksempelvis en blomkåls- eller skaldyrssuppe.
4 personer
Ingredienser
2 dl vindruekerneolie
1 stort bdt. dild
2 spsk. lagereddike
12 vagtelæg
500 g grønne asparges
Friske urter til pynt, fx timian
2 dl kærnemælk
Salt og peber
Sådan gør du
Varm olien op til 60 grader, og blend den grundigt med dilden. Sigt den.
Bring en høj gryde med vand i kog, og tilsæt eddike. Slå æggene ud i hver deres beholder, og hæld dem i gryden én efter én med det spilkogende vand. Når de dukker op til overfladen igen, er de klar. Tag dem op med en hulske, og læg dem i en skål med isvand.
Skær de nederste par centimeter af aspargesstænglerne, og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
Anret vagtelæg og asparges i skåle. Skil kærnemælken med en smule af dildolien, og smag til med salt og peber.
Pynt med friske urter.