Hvide asparges med sauce gribiche og lufttørret skinke

Hvide asparges i velsmagende selskab med sauce gribiche og lufttørret skinke. Servér evt. retten med godt brød for et mere fyldigt måltid.

 

4 personer

 

8 hvide asparges

12 skiver lufttørret skinke, fx ibericoskinke

Friske urter til pynt, fx kørvel

 

Skær de nederste par centimeter af aspargesstænglerne, skræl dem fra hovedet og nedad, og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Læg dem i isvand.

 

Anret asparges og sauce gribiche i en dyb tallerken. Top med lufttørret skinke og urter.

 

Sauce gribiche:

2 hårdkogte æg

4 spsk. kapers

1-2 drueagurker

½ bdt. friske urter, fx kørvel, estragon og purløg

1 dl mayonnaise

Salt og peber

 

Hak æg, kapers og drueagurker. Pluk og hak urterne. Bland alle fire dele med mayonnaise, og smag til med salt og peber.

 Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →