Hvide asparges med sauce gribiche og lufttørret skinke - Gastrotools.dk

Hvide asparges med sauce gribiche og lufttørret skinke

Hvide asparges i velsmagende selskab med sauce gribiche og lufttørret skinke. Servér evt. retten med godt brød for et mere fyldigt måltid.

 

4 personer

 

8 hvide asparges

12 skiver lufttørret skinke, fx ibericoskinke

Friske urter til pynt, fx kørvel

 

Skær de nederste par centimeter af aspargesstænglerne, skræl dem fra hovedet og nedad, og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Læg dem i isvand.

 

Anret asparges og sauce gribiche i en dyb tallerken. Top med lufttørret skinke og urter.

 

Sauce gribiche:

2 hårdkogte æg

4 spsk. kapers

1-2 drueagurker

½ bdt. friske urter, fx kørvel, estragon og purløg

1 dl mayonnaise

Salt og peber

 

Hak æg, kapers og drueagurker. Pluk og hak urterne. Bland alle fire dele med mayonnaise, og smag til med salt og peber.

 Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Adam Price: Omelet med spinat og gedeost

Her viser tv-kok og kogebogsforfatter Adam Price dig, hvordan du laver en af de mest klassiske retter i det salte køkken; Nemlig en omelet.  Omeletten...

Læs mere

Adam Price: Cacio e pepe

I samarbejde med Adam Price får du her hans opskrift på cacio e pepe. Retten består af få ingredienser og tager ikke længere tid at...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke