Hvide asparges i velsmagende selskab med sauce gribiche og lufttørret skinke. Servér evt. retten med godt brød for et mere fyldigt måltid.
4 personer
8 hvide asparges
12 skiver lufttørret skinke, fx ibericoskinke
Friske urter til pynt, fx kørvel
Skær de nederste par centimeter af aspargesstænglerne, skræl dem fra hovedet og nedad, og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Læg dem i isvand.
Anret asparges og sauce gribiche i en dyb tallerken. Top med lufttørret skinke og urter.
Sauce gribiche:
2 hårdkogte æg
4 spsk. kapers
1-2 drueagurker
½ bdt. friske urter, fx kørvel, estragon og purløg
1 dl mayonnaise
Salt og peber
Hak æg, kapers og drueagurker. Pluk og hak urterne. Bland alle fire dele med mayonnaise, og smag til med salt og peber.