Hjemmelavet rødkål

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 15 min
I alt: 30 min
Print opskrift
Hjemmelavet rødkål

Der er få ting, der sætter gang i julestemningen, som duften af hjemmelavet rødkål; Den dybe, sød-syrlige smag gør den til et uundværligt tilbehør til julemiddagen. Og når du laver den selv, får du en helt anden friskhed og fylde end den, du finder på glas.


Adam Price bruger kommen i sin opskrift, hvilket er en tradition i hans familie – men hvis du ikke er til kommen, kan det naturligvis udelades.

Antal : Antal
personer
Ingredienser
1 kg
rødkål
100 g
smør
1 dl
lagereddike
1.5 dl
konc. ribssaft
2 spsk
fedt (fra ande- eller flæskesteg)
1 spsk
ribsgele (efter smag)
7 stk
kryddernelliker
2 tsk
kommen (kan udelades)
3 spsk
sukker (efter smag)
en smule salt (efter smag)
en smule peber (efter smag)
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/5

Skær kålen i ganske tynde strimler, og del den evt. yderligere i mindre stykker.

Trin 2/5

Smelt smørret i en gryde, og kom kålen i.

Trin 3/5

Lad kålen stege ved middel varme, mens der røres jævnligt, indtil kålen er faldet helt sammen.

Trin 4/5

Tilsæt eddike, ribssaft, lidt salt, sukker samt krydderier. Læg låg på, og lad kålen simre helt roligt i mindst to timer.

Trin 5/5

Rør i rødkålen med jævne mellemrum, og tilsæt evt. lidt mere ribssaft eller en smule vand, hvis den koger tør.

Smag derefter til med ribsgele, lidt stegefedt og evt. lidt mere sukker, salt og peber.

Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Maden har fyldt meget i Adam Prices liv lige fra barndommen og til i dag, hvor han både kan kalde sig madskribent, restauratør og kogebogsforfatter. Mest kendt er han nok som tv-kok i programmet “Spise med Price”, som han siden 2008 har lavet med sin bror, James Price.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.