Hjemmelavet rødkål
TV-kok & kogebogsforfatter
Der er få ting, der sætter gang i julestemningen, som duften af hjemmelavet rødkål; Den dybe, sød-syrlige smag gør den til et uundværligt tilbehør til julemiddagen. Og når du laver den selv, får du en helt anden friskhed og fylde end den, du finder på glas.
Adam Price bruger kommen i sin opskrift, hvilket er en tradition i hans familie – men hvis du ikke er til kommen, kan det naturligvis udelades.
Skær kålen i ganske tynde strimler, og del den evt. yderligere i mindre stykker.
Smelt smørret i en gryde, og kom kålen i.
Lad kålen stege ved middel varme, mens der røres jævnligt, indtil kålen er faldet helt sammen.
Tilsæt eddike, ribssaft, lidt salt, sukker samt krydderier. Læg låg på, og lad kålen simre helt roligt i mindst to timer.
Rør i rødkålen med jævne mellemrum, og tilsæt evt. lidt mere ribssaft eller en smule vand, hvis den koger tør.
Smag derefter til med ribsgele, lidt stegefedt og evt. lidt mere sukker, salt og peber.







