Andesovs

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 2t 30 min
I alt: 2t 45 min
Print opskrift
Andesovs

Mange vil påstå, at det vigtigste element på julebordet er sovsen – derfor kan den også være kilde til bekymring og sved på panden.

Adam Price guider dig gennem sin andesovs fra ende til anden, så du er sikker på, at årets sovs bliver en succes.

Antal : Antal
personer
Ingredienser
Skrog, vinger og indmad fra ænderne
3
store løg
3
gulerødder
0.5
knoldselleri
2
porrer
9
hele peberkorn
3 kviste
timian (til suppevisk)
3 stk
laurbærblade (til suppevisk)
4 stængler
persille (til suppevisk)
2 dl
rødvin
1 dl
sherryvinaigre
150 g
sukker
2 spsk
smør
2 spsk
mel
1 l
fond + stegesky
2 dl
piskefløde
salt & peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde

Fond

Trin 1/4

Rens alle grøntsagerne og skær dem i grove stykker. Hold ét af løgene tilbage. Hak andeskrogene i mindre stykker og læg dem i en bradepande sammen med vinger, indmad og grøntsager.

Trin 2/4

Brun ben og grøntsager grundigt i en 200 grader varm ovn. Vend på dem undervejs.

Trin 3/4

Kom bradepandens indhold i en stor gryde og hæld vand på til det dækker. Stik det hele løg med nellikerne og kom det i gryden sammen med peberkorn og suppevisk.

Trin 4/4

Lad fonden koge roligt i et par timer. Si fonden, skum den af for fedt, og lad den koge ind til den smager godt og kraftigt. Hjælp evt. til med lidt koncentreret fond.

Gastrik

Trin 1/1

Kom rødvin, eddike og sukker i en lille gryde og reducer til konsistensen er som sirup. Gastrik bruges til at tilsmage saucer.

Sauce

Trin 1/5

Smelt smørret i en gryde, der kan rumme sovsen. Tilsæt mel og bag det af til det har en farve som lys karamel.

Trin 2/5

Tilsæt andefonden mens der piskes. Lad sovsen koge roligt igennem i en halv time mens der røres af og til.

Trin 3/5

Tilsæt piskefløde og lad sovsen koge op.

Trin 4/5

Når anden er færdig og hviler, skummes stegeskyen fri for fedt og tilsættes sovsen.

Trin 5/5

Smag til med salt og peber samt en smule gastrik. Ribsgele kan også bruges. Giv evt. sovsen lidt kulør.

Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Maden har fyldt meget i Adam Prices liv lige fra barndommen og til i dag, hvor han både kan kalde sig madskribent, restauratør og kogebogsforfatter. Mest kendt er han nok som tv-kok i programmet “Spise med Price”, som han siden 2008 har lavet med sin bror, James Price.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.