Seks grunde til at vælge en emaljeret støbejernsgryde

Emaljerede støbejernsgryder er ikke nogen ny opfindelse, tværtimod.

De har haft deres faste plads i køkkener verden over i mange årtier.

Og med god grund.

Her har vi samlet seks årsager til, at en gryde i emaljeret støbejern har fortjent sin plads som køkkenklassiker – også hjemme hos dig.


Fantastisk varmelagring

Når det kommer til varmelagring, er støbejern det mest effektive materiale, du kan få i almindelige gryder.

Det gør den perfekt til at lave stegeskorpe – eksempelvis når dit hakkede oksekød skal brunes af til bolognese, eller du skal lave gullasch.

Og når retten bagefter skal simre i lang tid, kommer materialet endnu mere til sin ret:

En støbejernsgryde skal nemlig ikke have særlig meget varme tilført, når den først er blevet varm, fordi den har så effektiv en varmelagring.

Så du sparer på energien, når du lader din chili con carne simre i en støbejernsgryde.


Ingen mystiske belægninger

Når du hører ordet "emalje", tænker du så PFAS eller en masse kemikalier, du ikke har en jordisk chance for at kende til eller kende forskel på?

Så har vi en god nyhed.

Det er nemlig en form for glasemalje, som er på vores støbejernsgryde.

Og det er helt uden PFAS eller andre typer tvivlsomme kemikalier, som findes i meget kogegrej med belægning.


Utrolig alsidighed 

Uanset hvilket komfur du har, får du glæde af en emaljeret støbejernsgryde.

Den kan nemlig bruges på alle varmekilder.

Og så er den også sublim i ovnen, både til bagning eller direkte fra komfuret.

Skab lækkert grydebrød, lav grydestegt kylling eller sæt din boeuf bourguignon i ovnen, til den er mør og smagfuld.

På grund af emaljen kan du endda bruge gryden til opbevaring af mad, også selvom den er syreholdig.

Og så kan du selvfølgelig sætte gryden på bordet med den varme ret i – som endda holder sig varm længe på grund af grydens effektive varmelagring.



En gryde til generationer

Vores gryde er ikke bare skabt til en livstid, den er skabt til generationer.

Når det kommer til emaljeret støbejern er der én ting, der har enorm betydning for grydens holdbarhed: emaljen.

Det er her gryder i god kvalitet adskiller sig fra gryder i dårlig kvalitet.

En dårlig emalje er nemlig ikke særlig stærk og går let i stykker – og er emaljen først gået i stykker, kan gryden ikke længere bruges.

Derfor producerer vi vores gryde hos en fransk virksomhed med over 100 års erfaring i at lave emaljeret støbejern.

Her emaljeres hver gryde i hånden i flere lag, for det stærkest mulige resultat.

Vi har ikke sprunget over, hvor gærdet er lavest – og det mærker du om mange år, når din gryde stadig leverer madoplevelser til dig og familien.


Nem vedligeholdelse

En emaljeret støbejernsgryde er utroligt nem at rengøre.

Varmt vand, sæbe og en opvaskebørste, så er du dækket ind til den daglige rengøring.

Takket være emaljen skal du ikke være bekymret for dannelsen af rust som i rå støbejern, og gryden skal ikke brændes ind i olie.

Lav mad, vask op, sæt væk – og så er den klar til næste gang, du tænder op for komfuret.


Æstetisk tilføjelse

Sidst – men ikke mindst – er det svært at komme udenom, at støbejernsgryden er en smuk tilføjelse til køkkenet.

Ikke nok med, at den holder hele livet, så er det også et stykke køkkengrej, du har lyst til at kigge på hele livet.

Den klæder dit komfur, dit spisebord eller den hylde, den står opbevaret på med sit tidløse design og klassiske farver.

Fik du ikke svar på alt?

Så sidder en af vores produkteksperter klar til at hjælpe dig:

Skriv til os