Sådan undgår du at slå din carbonstålpande skæv - Gastrotools.dk

Sådan undgår du at slå din carbonstålpande skæv

En stegepande i carbonstål er en pande for livet - som kun bliver bedre med tiden. 

Alligvel er der nogle ting du skal være opmærksom på, når du laver mad i denne fantastiske pande - og især skal du undgå at slå din carbonstålpande skæv. 

Følg disse 3 simple tips for at undgå at slå din stegepande i carbonstål skæv: 

1. Opvarm ALTID panden langsomt

Vi starter med den mest hyppige årsag til, at carbonstål bliver slået skævt. 

Carbonstål består af 99% jern - og jern udvider sig når det bliver varmt. Hvis du varmer din pande for hurtigt op, risikerer du at slå den skæv. 

Derfor anbefaler vi: 

  • Opvarm panden på lav varme i et par minutter (2-3 ud af 9 på induktion)
  • Hæv temperaturen til middel varme, også i et par minutter (5 ud af 9)
  • Hæv nu varmen til den ønskede stegetemperatur
  • Tilsæt kort efter olie (smagsneutral) og lad olien nå samme temperatur som panden
  • Tilsæt dine stuetempererede madvarer

 2. Tag maden ud af køleskabet i god tid

Det er ofte noget, som mange glemmer i hverdagens hast - men ikke desto mindre får du både et bedre stegeresultat, og passer godt på din pande, med dette simple tip. 

Tag maden ud af dit køleskab i god tid! 

Når du skal stege dine bøffer skal du sigte efter, at tage bøfferne ud af køleskabet en time før de skal steges, så de når stuetemperatur.

Hvorfor? 

Du ved allerede, at jern udvider sig, når det bliver varmt - og så sker det modsatte naturligvis når panden bliver kold, så det skal du undgå! 

Derfor skal du undgå at lægge en iskold bøf på din varme pande - både fordi du risikerer, at slå din pande skæv, men også fordi du får et dårligere stegeresultat. 

Læs hvordan du steger den perfekte bøf her→

3. Aldrig koldt vand på en varm pande

Et husmor-tip som du helt sikkert kender i forvejen  

Koldt vand på en varm pande er et no-go!

Faktisk er det sjældent nødvendigt overhovedet at bruge vand til at rengøre din carbonstålpande. 

Læs vores guide til rengøring af din stegepande i carbonstål her→

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS

Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Carbonstål er et materiale, som er kendt at opbygge naturlig nonstick ved patina. Det betyder, at overfladen udvikler sin farve og udtryk over tid, efterhånden som...

Læs mere

Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Kogegrej i både carbonstål og rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til....

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke