Sådan giver du dit bagestål seasoning

Sådan giver du dit bagestål seasoning

Med et bagestål kan du skabe profesionelle bageresultater i din egen ovn.

Bagestålet holder hele livet, men for konsistente resultater er det vigtigt, at du får opbygget en god seasoning fra start, og at du vedligeholder den jævnligt.

 

Inden du går i gang

Bagestålet er brændt ind i vegetabilske olie på forhånd, så det er klar til brug med det samme. Men for en bedre rustbeskyttelse og nonstick, anbefaler vi alligevel, at du giver dit bagestål seasoning de første 2-3 gange du bruger det.  

Vi vil i dette indlæg guide dig igennem processen step-by-step.

Første gang du bager

En time før, at dit allerførste bagværk skal i ovnen, skal dit bagestål smøres i et tyndt lag vegetabilsk olie - vi anbefaler vindruekerneolie. Før du smører bagestålet i olie, er det vigtigt, at det er helt tørt og frit for snavs. 

  • Påfør olien, og tør efter med en tør, fnugfri klud, så du fordeler olien jævnt i et tyndt lag.
  • Sæt bagestålet i ovnen ved 240 grader i en time, så olien bliver brændt ind. 
  • Efter en time i ovnen, kan du bage på det med det samme. 

Skal jeg smøre bagestålet ind i olie, hver gang det skal bruges?

Vi anbefaler, at du gentager denne proces, de første 2-3 gange bagestålet er i brug, men herefter er det ikke nødvendigt at smøre bagestålet i olie inden brug.

For at holde din seasoning ved lige, skal du dog gentage processen 1-2 gange årligt

Er du kommet til at vaske dit bagestål med vand og sæbe, eller har du lige fjernet rust fra overfladen? Så er det også tid til, at dit bagestål skal have en ny seasoning. 

Udforsk bagestålet her→

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS
Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Carbonstål er et materiale, som er kendt at opbygge naturlig nonstick ved patina. Det betyder, at overfladen udvikler sin farve og udtryk over tid, efterhånden som...

Læs mere
Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Kogegrej i både carbonstål og rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til....

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke