Nytårshovedret: Tournedos med estragon-persille emulsion og en lun salat - Gastrotools.dk

Nytårshovedret: Tournedos med estragon-persille emulsion og en lun salat

Nu hvor dronningen har talt, og snacks og forret er blevet nydt, skal vi videre til aftenens hovedret.  

Vores menu byder på en dejlig tournedos med en estragon-persille emulsion akkompagneret af en skøn salat af zittauerløg. 

 

Til denne ret skal du bruge:

  • 4 flotte tournedos

  • 2 spsk. syltede grønne peberkorn

  • 1 tsk. Dijonsennep

  • 4 stk. zittauerløg - halverede

  • 1 pose spæd spinat

  • 1 bdt. bredbladet persille - plukket og skyllet

  • 1/2 bdt. fransk estragon - plukket og skyllet

 

  • 125 g usaltet smør

  • 1 stort skalotteløg - pillet og finthakket

  • Koldpresset jomfruolivenolie

  • Saften fra en halv citron

  • Havsalt

  • Friskkværnet sort peber


Sådan laver du retten:

TIP!

Når du steger kød som f.eks. tournedoser, steaks og koteletter, er det en god

idé at komme frisk rosmarin, timian og/eller salvie samt et flækket fed

hvidløg med i det fedtstof, du steger i. Det giver stegeskorpen en skøn aroma. 

 

Og med det på plads, så lad os springe ud i det. 



  1. Start med at krydre dine tournedoser med salt og peber. Brun dem så i olivenolie i 2-3 minutter på hver side ved god varme. Herefter tager du dem af panden.

  2. Skru ned for varmen, og læg dine halverede løg på panden med skærefladen nedad. Steg dem ved moderat varme i cirka 35-40 minutter - eller indtil de er helt møre og nemt kan smuttes ud af skallerne.

  3. Tag så dine grønne peberkorn, og knus dem. Herefter tager du dine tournedoser, smører dem med sennep på stegefladen og drysser de knuste peberkorn på.

  4. Nu tager du dine hakkede skalotteløg og koger dem i 2 ½ liter vand i 3-4 minutter. Tilsæt så dine persilleblade, og blancher dem i vandet i 1-2 minutter. Tag blandingen, og hæld det i en blender sammen med en god klat smør. Blend i 6-8 minutter, indtil saucen er helt grøn og homogen.

  5. Når saucen er helt homogen, sier du den og smager til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft. Herefter må saucen ikke komme op at koge, da den så risikerer at skille.

    6. Giv nu tournedoserne 10-12 minutter i ovnen ved 225 grader, og lad dem

hvile i mindst 5 minutter.

  1. Imens dine tournedoser er i ovnen, tager du dine løg og smutter dem ud af skallerne. Hak dem så, smid dem i en skål med din spinat, hæld en god jomfruolivenolie over, og smag til med salt, peber og citronsaft.

  2. Anret til sidst dine tournedos på nogle varme tallerkner, og læg den lune salat ved siden af. Skum saucen op med en stavblender, og server den til de lækre bøffer.

 

Velbekomme!

Når hovedretten er faldet på plads, og I tør at tænke på aftenens næste og sidste måltid, står den på en chokolade-mokka parfait med citrussalat og brud af kakaomarengs

Anbefalede redskaber

    ← Ældre indlæg Nyere indlæg →

    Opskrifter

    RSS
    Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

    Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

    Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

    Læs mere
    Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

    Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

    Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

    Læs mere

    Modtog tips & trick direkte i din indbakke