Ratatouille med miso-tomatsauce
Opskrifter fra professionelle
Ratatouille er en klassisk, fransk grøntsagsret, som er fuld af smag. I denne version løfter vi smagen med miso, som giver saucen ekstra fylde og en lækker, rund umami, der gør retten helt uimodståelig.
Retten egner sig særligt godt til støbejernsgryden, hvor den kan tilberedes stille og roligt – og serveres direkte fra gryden, mens den stadig er rygende varm og klar til bordet.
Forvarm ovnen til 200 °C varmluft.
Skær auberginen i tynde skiver. Læg dem på en bageplade, så de ikke overlapper hinanden, drys med salt, og lad dem stå i 25 min.
Hak løg og hvidløg fint, og steg det i olivenolie i et par minutter, til det bliver gennemsigtigt.
Tilsæt timian og finthakket basilikum, og steg yderligere et minuts tid.
Kom lidt ekstra olivenolie i gryden, og tilsæt tomatpuré og miso. Lad det brænde en smule på, rør det rundt, og steg det yderligere et minuts tid.
Tilsæt passata, balsamico, honning samt lidt salt og peber. Rør det rundt, sæt låg på, og lad det simre i 5–10 min.
Skær imens tomater og squash helt tyndt med en kniv eller på et mandolinjern, og dup væsken af aubergineskiverne.
Når saucen er blevet tyk, slukker du for varmen og arrangerer grøntsagerne i et mønster – skiftevis aubergine, squash og tomat – oven på saucen. Dryp med olivenolie, og sæt låg på.
Bag ratatouillen med låg i 20 min. Tag derefter låget af, og bag den i yderligere 30 min. uden låg + evt. 5 min. på grill, hvis grøntsagerne trænger til at blive en smule brankede. Det varierer fra ovn til ovn.
Spis den som tilbehør til en pastaret, en tærte eller sammen med en fyldig salat.







