Boeuf Bourguignon med kartoffelmos

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
(0 bedømmelser)
CARDENAU

Forberedelse: 45m
Tilberedning: 2t
I alt: 2t 45m
Se videoopskrift
Print opskrift
Boeuf Bourguignon med kartoffelmos

Det er ikke uden grund, at en boeuf bourguignon er blevet en ægte fransk klassiker. Der er nemlig noget helt særligt over retten, der består af vin, urter og kød, som har simret og udviklet smag over lang tid.

I denne opskrift deler Francis og Victor Cardenau deres version, sammen med en masse tips og tricks, der gør dig i stand til selv at mestre retten derhjemme.

Vil du have det bedste resultat, så lad kødet marinere i rødvin, urter og grøntsager i 12–16 timer – det giver ekstra smag og mørhed. Har du travlt, kan du dog godt springe marineringen over og stadig få en fantastisk ret.

Antal : Antal
personer
Ingredienser
1.2 kg
bov eller skulder fra gammelt malkekvæg med flot marmorering.
1 fl
rødvin – gerne Bourgogne eller en rødvin med minimum 13 % alkoholindhold.
1 tsk
sorte peberkorn
2 stk
laurbærblade
3 kviste
timian
2
nelliker
2
løg
2
gulerødder
150 g
knoldselleri
3 spsk
ekstra jomfruolivenolie - i videoen bruges den fra CARDENAU
1 spsk
mel
3 dl
oksefond eller grøntsagsbouillon
Salt og friskkværnet peber.
200 g
champignon
150 g
små perleløg, nye løg eller skalotteløg.
100 g
ventrèche eller pancetta
1 kg
store kartofler – gerne af sorten Agata
150 g
smør
kogevandet fra kartoflerne, til den har den ønskede konsistens.
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde

Dagen inden (valgfrit) -
Kød & marinade

Trin 1/4

Skær løg, gulerødder, knoldselleri og kødet i store, grove stykker (ca. 4 x 4 cm).

Trin 2/4

Læg det i en skål eller pose sammen med vin, nelliker, peberkorn, laurbær, timian, løg, gulerødder, knoldselleri og hvidløg.

Trin 3/4

Marinering giver dybde og kompleksitet – men har du travlt, kan du springe den over og stadig få en god gryderet.

Trin 4/4

Dæk til, og lad det marinere på køl i 12–16 timer.

Marinering giver dybde og kompleksitet – men har du travlt, kan du springe den over og stadig få en god gryderet.

Dagen derpå

Til braiseringen

Trin 1/5

Tag kødet op af marinaden, og dup det tørt. Gem både vin og grøntsager – de skal bruges i retten.

Trin 2/5

Varm olivenolie i en stor gryde, og brun kødet i portioner, så du får en jævn stegeskorpe, uden at det bliver tørt. Tag kødet op, og læg det til side.

Trin 3/5

Sautér de marinerede grøntsager i gryden – evt. med lidt ekstra olie – i 5–6 minutter, til de får lidt farve. Drys melet over, og lad det stege med i et par minutter.

Trin 4/5

Læg kødet tilbage i gryden, hæld vinmarinaden over, og tilsæt fond, så det dækker kødet.

Trin 5/5

Kog op, læg låg på, og sæt gryden i ovnen ved 180 grader i 1½–2 timer, til kødet er mørt, men stadig holder struktur.

Kartoffelmos

Trin 1/4

Kog kartoflerne møre i rigeligt usaltet vand.

Trin 2/4

Hæld vandet fra, men gem en del af kogevandet.

Trin 3/4

Mos kartoflerne groft, og rør med kogevandet og smør, til du får en cremet, men rustik konsistens.

Trin 4/4

Smag til med salt og peber.

Til sidst i retten

Trin 1/6

Skær champignon i halve eller i kvarte og ventréche i små stave.

Trin 2/6

Steg champignon, perleløg og ventrèche af på en pande, så de får farve og struktur.

Trin 3/6

Vend dem i gryden de sidste 15–20 minutter af tilberedningstiden.

Trin 4/6

Fjern låget den sidste halve time for en mere koncentreret sauce, eller jævn med lidt maizena rørt ud i koldt vand.

Trin 5/6

Smag retten til med salt, peber, lidt syre – fx et stænk hvidvinseddike – og evt. en anelse sødme, fx et nip sukker.

Trin 6/6

Server med kartoffelmos, der kan suge saucen til sig.

CARDENAU

Francis Cardenau er en af Danmarks mest anerkendte kokke. Han er tidligere Michelinkok og præsident for Bocuse d’Or Danmark. Derudover står han bag flere ikoniske restauranter som Kommandanten, Le Sommelier og MASH.
I dag viderefører hans søn, Victor Cardenau, familiens passion for gastronomi gennem brandet CARDENAU.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.