Mange tror, at det er svært at lave hjemmelavede pitabrød, fordi de skal have det karakteristiske hulrum i midten, så der er plads til lækkert fyld. Det er dog meget lettere, end du tror, og man bliver aldrig træt af at se sine pitabrød ‘poppe’ inde i ovnen.
Hvis du bager dine pitabrød på et bagestål, får du det bedste resultat, da bagestålets eksplosive varme er med til at få brødene til at hæve op. Fyld dem med dit yndlingsfyld, og hvis du har nogen til overs, kan de sagtens komme i fryseren, til du en dag vil lave en omgang nem aftensmad.
Ingredienser
Til 10 pitabrød
600 g manitoba hvedemel
20 g gær
430 g stuetempereret vand
18 g fint salt
15 g olivenolie
Durummel
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt olivenolie og mel, og rør på lav hastighed i et minut på en røremaskine.
Tilsæt salt, og rør på lav hastighed i et par minutter. Skru gradvist op for hastigheden på røremaskinen, til den står på max. Rør til dejen er smidig, glat og slipper skålens sider.
Lad dejen hæve overdækket til dobbelt størrelse ved stuetemperatur, cirka 2 timer.
Hvis du ikke har en røremaskine, så ælt i hånden til dejen er glat og smidig.
Læg et bagestål på en rist midt i ovnen, og tænd ovnen på 250 grader varmluft, når dejen er færdighævet.
Hæld dejen ud på et bord drysset med durummel. Del dejen i 10 lige store stykker på cirka 100-110 gram hver. Rul dem til kugler, og lad dem hæve overdækket på bordet i 30 minutter.
Rul kuglerne ud til flade pitabrød, cirka 1 cm tykke. Sørg for, at de har mel nok på til, at de ikke klistrer, og bag dem på bagestålet, til de er poppet op og er begyndt at få farve.
Opbevares i en tætlukket beholder.