Hvide asparges med fjordrejer og sauce mousseline  - Gastrotools.dk

Hvide asparges med fjordrejer og sauce mousseline 

Skøn forret med alt det bedste fra forårets spisekammer. De delikate hvide asparges får selskab af den klassiske sauce mousseline. For at gøre det endnu mere luksuriøst er retten toppet med fjordrejer, men retten kan også fint nydes uden. 

4 personer

Ingredienser

12 store hvide asparges

100 g fjordrejer

Plukket dild og snittet purløg til pynt

1 portion sauce mousseline

Sådan gør du

Skær de nederste par centimeter af aspargesstænglerne, skræl dem fra hovedet og nedad, og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, til de er møre, men stadig har bid. 

Anret asparges i en skål sammen med sauce mousseline og fjordrejer. Pynt med dild og purløg.

Ingredienser

Sauce mousseline: 

150 g smør

2 æggeblommer

1 spsk. citronsaft

2 spsk. vand

1 dl fløde

Salt og peber

Sådan gør du

Klar smørret ved at smelte det langsomt i en gryde. Kassér det hvide skum i overfladen samt den hvide masse i bunden af gryden. Sæt til side.

Kom æggeblommer, citronsaft og vand i en skål over vandbad, og varm forsigtigt op under piskning, til blandingen begynder at tykne. Pisk det klarede smør i lidt efter lidt, til du har en tyk sauce. 

Hold saucen lun over vandbadet. 

Pisk fløden let, vend den i saucen, og smag til med ekstra citronsaft hvis nødvendigt samt salt og peber. 

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke