Skøn forret med alt det bedste fra forårets spisekammer. De delikate hvide asparges får selskab af den klassiske sauce mousseline. For at gøre det endnu mere luksuriøst er retten toppet med fjordrejer, men retten kan også fint nydes uden.
4 personer
Ingredienser
12 store hvide asparges
100 g fjordrejer
Plukket dild og snittet purløg til pynt
1 portion sauce mousseline
Sådan gør du
Skær de nederste par centimeter af aspargesstænglerne, skræl dem fra hovedet og nedad, og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
Anret asparges i en skål sammen med sauce mousseline og fjordrejer. Pynt med dild og purløg.
Ingredienser
Sauce mousseline:
150 g smør
2 æggeblommer
1 spsk. citronsaft
2 spsk. vand
1 dl fløde
Salt og peber
Sådan gør du
Klar smørret ved at smelte det langsomt i en gryde. Kassér det hvide skum i overfladen samt den hvide masse i bunden af gryden. Sæt til side.
Kom æggeblommer, citronsaft og vand i en skål over vandbad, og varm forsigtigt op under piskning, til blandingen begynder at tykne. Pisk det klarede smør i lidt efter lidt, til du har en tyk sauce.
Hold saucen lun over vandbadet.
Pisk fløden let, vend den i saucen, og smag til med ekstra citronsaft hvis nødvendigt samt salt og peber.