En frittata er italienernes svar på vores æggekage. Den tilsættes ofte forskelligt fyld – typisk blandt andet kartofler. Versionen her er også med masser af friske urter, forårsløg og gedeost samt friske cherrytomater.
Nyd den, som den er, eller sammen med en god salat og godt rugbrød. Den smager i øvrigt også skønt kold dagen derpå.
4 personer
Ingredienser
300 g kogte kartofler
1 bdt. friske urter, fx persille, basilikum, oregano og kørvel
1 bdt. forårsløg
1 fed hvidløg
200 g cherrytomater
Olivenolie
6 æg
1 dl mælk
100 g gedeost
Salt, peber
Sådan gør du
Skær kartoflerne i grove tern, snit forårsløgene, og pluk og hak urterne. Pil og hak hvidløget. Halvér cherrytomaterne.
Sautér forårsløg og hvidløg i olie på en pande i 1-2 minutter. Vend nu kartoflerne i og urterne i (gem lidt til pynt).
Pisk æggene let med mælk, salt og peber, og hæld det i panden. Fordel gedeosten oven på i små stykker, og sæt panden i en 180 grader varmluftsovn i ca. 20-25 minutter, til den er fast og gylden.
Top med de halverede cherrytomater og urter ved servering.