Frittata med tomat, gedeost og krydderurter - Gastrotools.dk

Frittata med tomat, gedeost og krydderurter

En frittata er italienernes svar på vores æggekage. Den tilsættes ofte forskelligt fyld – typisk blandt andet kartofler. Versionen her er også med masser af friske urter, forårsløg og gedeost samt friske cherrytomater.

Nyd den, som den er, eller sammen med en god salat og godt rugbrød. Den smager i øvrigt også skønt kold dagen derpå.

4 personer

Ingredienser

300 g kogte kartofler

1 bdt. friske urter, fx persille, basilikum, oregano og kørvel

1 bdt. forårsløg

1 fed hvidløg

200 g cherrytomater

Olivenolie

6 æg

1 dl mælk

100 g gedeost

Salt, peber

Sådan gør du

Skær kartoflerne i grove tern, snit forårsløgene, og pluk og hak urterne. Pil og hak hvidløget. Halvér cherrytomaterne.

Sautér forårsløg og hvidløg i olie på en pande i 1-2 minutter. Vend nu kartoflerne i og urterne i (gem lidt til pynt).

Pisk æggene let med mælk, salt og peber, og hæld det i panden. Fordel gedeosten oven på i små stykker, og sæt panden i en 180 grader varmluftsovn i ca. 20-25 minutter, til den er fast og gylden. 

Top med de halverede cherrytomater og urter ved servering.  

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Få Thomas Rodes opskrift på grillede asparges og broccolini: En perfekt sommerret, der både kan nydes som tilbehør eller som en lækker forret. Retten laves her...

Læs mere
Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rode giver dig her en opskrift på sandart med løg i forskellige varianter - en smagfuld ret med den lyse sandart og løgene, der har...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke