En æggekage er både nem og økonomisk mad, der passer perfekt til travle hverdagsaftener, men du kan også nyde den som en lækker weekendfrokost.
Du kan tilføje et væld af lækre toppings. Her er der blandt andet brugt en ordentlig bunke cherrytomater, hvis sødme og karakter får et ekstra skub opad efter en tur i ovnen.
4 personer
Ingredienser
400 g cherrytomater
Olie
10 æg
1,25 dl mælk
1 bdt. purløg
5-6 kviste kørvel
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Halvér cherrytomaterne, og vend dem med olie, salt og peber. Steg dem i ovnen i ca. 40-50 minutter.
Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med mælk, salt og peber.
Varm en smule olie på en ovnfast pande, hæld æggeblandingen over, og skub forsigtigt til æggemassen, til den begynder at sætte sig. Sæt dernæst panden i ovnen i ca. 20 minutter, til æggekagen er fast i midten.
Nyd evt. æggekagen med smørristet rugbrød.