Frisk julesalat af rød spidskål
TV-kok & kogebogsforfatter
Når julebordet bugner af varme, fyldige klassikere, er det rart med et frisk og sprødt modspil. Så her får du Adam Prices julesalat: let, knasende og fuld af smag.
Med sød appelsin, grofthakkede valnødder og masser af friske urter får salaten både sprødhed og balance. Den er oplagt til julebordets and, flæskesteg og brunede kartofler. Salaten smager mindst lige så godt dagen efter, så du skal ikke være bange for at lave en stor potion.
Salat
Flæk spidskålen, og skær stokken væk.
Snit kålen så fint, du orker. Du kan også køre den igennem det grove rivejern på foodprocessoren, hvis du skal lave til mange.
Riv skallen af en økologisk, ikke-overfladebehandlet appelsin.
Hak valnødderne groft.
Hak persillen fint, og snit forårsløget fint.
Bland alle ingredienser i en stor salatskål, og vend appelsinskallen i.
Dressing
Bland sennep med sukker, salt, peber og eddike, og rør grundigt.
Tilsæt saften fra en halv appelsin.
Rør nu olien i i en tynd stråle, mens du pisker med et lille piskeris eller en gaffel. Dressingen bør emulgere og blive tyk. Smag til.
Bliver dressingen for tyk, kan den justeres med lidt vand.
Hæld dressingen over salaten, og bland grundigt. Servér.







