Sol over Gudhjem 2024: Arturs vinderopskrift - Gastrotools.dk

Sol over Gudhjem 2024: Arturs vinderopskrift

 “Artur havde et godt niveau på begge retter. Han havde en fortælling med sin mad, der virkelig trådte igennem.” Sådan lød det fra Rasmus Munk, da han fortalte om hvorfor Artur Kazaritski vandt Sol over Gudhjem 2024.

Hvis du vil gøre Artur kunsten efter, kan du finde opskriften på hans hovedret herunder.

Svinekød med svampe og hybenroseblade

Ingredienser

Skinke af svin (ca. 6 tynde skiver per portion)

Brune champignoner

Vilde hybenroseblade

Karamelliserede løg

Spæde hvide løg 1 pr. portion

100g smør 

30g brun farin

2g salt

10g sherryeddike

Kødglace

100g reduceret kyllinge-glace

20g blommeeddike

10g tamari

Friskkværnet sort peber

Tilbehør:

Radiser

Syltede løg med rabarber-kompot

Bladselleri

Grønne jordbær

Forårsløg

Sådan gør du

  1. Skær skinken i meget tynde skiver. Fjern sener.
  2. Skær champignoner i meget tynde skiver.
  3. Grill hyben-blade.
  4. Del løgene i to og steg dem i smør. Når løgene er karamelliserede på den ene side, tilsæt sukker og eddike i en meget varm pande.
  5. Til rabarber-kompot: Vask rabarber og skræl dem. Læg dem i en vakuumpose og forsegl. Damp ved 100°C i ca. 15 min. Blend og smag til med sukker, salt og lidt citronsaft.
  6. Kog forårsløg (Artur brugte en Quooker til dette trin)
  7. Monter “pakker” med svinekød, svampe, karamelliserede løg og grillede hyben (6 stk. per portion) på træspyd
  8. Grill på yakitori-spyd, pensl med kødsauce.
  9. Server med radiser, syltede løg med rabarber-kompot, bladselleri og grønne jordbær

Sprøde pandekager

Ingredienser

150g olie

40g panko rasp

30g vand

5g mel

5g salt

Kaffe 

Hyrden ost

Havregryn 

Surdej 

    Sådan gør du

    1. Bland olie, panko, mel, vand og salt. Blend i en Thermomix.
    2. Steg blandingen på en varm pande som pandekager, til de er sprøde og gyldne.
    3. Dehydrer Hyrden ost natten over ved 50°C, blend til pulver.
    4. Når pandekagerne er taget af panden, drys med friskkværnet kaffe, dehydreret Hyrden ost, tørrede havregryn og surdejspulver.

    Surdejspulver

    Ingredienser

    100g hvedemel

    100g vand

    Sådan gør du

      1. Bland mel og vand og lad det stå ude i et par dage, til det bliver surt.
      2. Dehydrer natten over ved 40°C og blend til pulver, når det er tørt.
      3. Brug ca. 1 teskefuld per pandekage og lidt til pandekagedejen selv.

      Ramsløg-emulsion

      Ingredienser

      20g pasteuriseret æggeblomme

      Ramsløgsolie (efter behov)

      Salt (efter smag)

      Citronsaft (efter smag)

      200g ramsløgblade

      600g olie

        Sådan gør du

        1. Lav ramsløgsolie ved at blende ramsløgsblade og olie sammen. Si blandingen.
        2. Bland æggeblomme med ramsløgsolie, salt og citronsaft til en emulsion.

        Servér hovedretten de sprøde pandekager og ramsløg-emulsion.

        ← Ældre indlæg Nyere indlæg →

        Opskrifter

        RSS

        Omelet med spinat og gedeost

        Her viser tv-kok og kogebogsforfatter Adam Price dig, hvordan du laver en af de mest klassiske retter i det salte køkken; Nemlig en omelet.  Omeletten...

        Læs mere

        Cacio e pepe

        I samarbejde med Adam Price får du her hans opskrift på cacio e pepe. Retten består af få ingredienser og tager ikke længere tid at...

        Læs mere

        Modtag tips & tricks direkte i din indbakke