“Artur havde et godt niveau på begge retter. Han havde en fortælling med sin mad, der virkelig trådte igennem.” Sådan lød det fra Rasmus Munk, da han fortalte om hvorfor Artur Kazaritski vandt Sol over Gudhjem 2024.
Hvis du vil gøre Artur kunsten efter, kan du finde opskriften på hans hovedret herunder.
Svinekød med svampe og hybenroseblade
Ingredienser
Skinke af svin (ca. 6 tynde skiver per portion)
Brune champignoner
Vilde hybenroseblade
Karamelliserede løg
Spæde hvide løg 1 pr. portion
100g smør
30g brun farin
2g salt
10g sherryeddike
Kødglace
100g reduceret kyllinge-glace
20g blommeeddike
10g tamari
Friskkværnet sort peber
Tilbehør:
Radiser
Syltede løg med rabarber-kompot
Bladselleri
Grønne jordbær
Forårsløg
Sådan gør du
- Skær skinken i meget tynde skiver. Fjern sener.
- Skær champignoner i meget tynde skiver.
- Grill hyben-blade.
- Del løgene i to og steg dem i smør. Når løgene er karamelliserede på den ene side, tilsæt sukker og eddike i en meget varm pande.
- Til rabarber-kompot: Vask rabarber og skræl dem. Læg dem i en vakuumpose og forsegl. Damp ved 100°C i ca. 15 min. Blend og smag til med sukker, salt og lidt citronsaft.
- Kog forårsløg (Artur brugte en Quooker til dette trin)
- Monter “pakker” med svinekød, svampe, karamelliserede løg og grillede hyben (6 stk. per portion) på træspyd
- Grill på yakitori-spyd, pensl med kødsauce.
- Server med radiser, syltede løg med rabarber-kompot, bladselleri og grønne jordbær
Sprøde pandekager
Ingredienser
150g olie
40g panko rasp
30g vand
5g mel
5g salt
Kaffe
Hyrden ost
Havregryn
Surdej
Sådan gør du
- Bland olie, panko, mel, vand og salt. Blend i en Thermomix.
- Steg blandingen på en varm pande som pandekager, til de er sprøde og gyldne.
- Dehydrer Hyrden ost natten over ved 50°C, blend til pulver.
- Når pandekagerne er taget af panden, drys med friskkværnet kaffe, dehydreret Hyrden ost, tørrede havregryn og surdejspulver.
Surdejspulver
Ingredienser
100g hvedemel
100g vand
Sådan gør du
- Bland mel og vand og lad det stå ude i et par dage, til det bliver surt.
- Dehydrer natten over ved 40°C og blend til pulver, når det er tørt.
- Brug ca. 1 teskefuld per pandekage og lidt til pandekagedejen selv.
Ramsløg-emulsion
Ingredienser
20g pasteuriseret æggeblomme
Ramsløgsolie (efter behov)
Salt (efter smag)
Citronsaft (efter smag)
200g ramsløgblade
600g olie
Sådan gør du
- Lav ramsløgsolie ved at blende ramsløgsblade og olie sammen. Si blandingen.
- Bland æggeblomme med ramsløgsolie, salt og citronsaft til en emulsion.
Servér hovedretten de sprøde pandekager og ramsløg-emulsion.