Consommé er en klaret suppe, som typisk laves på oksekraftben. Du kan servere den, som den er – eller bruge den som base i gammeldags oksekødssuppe med kød- og melboller. Alternativt kan du gøre som her, og servere den med tortellinier - gerne med svampe. Køb de bedste, du kan finde i en italiensk deli, eller lav dem selv fra bunden.
6 personer
Ingredienser
4-5 kg oksekraftben
2 løg
2 gulerødder
1 persillerod
¼ knoldselleri
2 porretoppe
¼ bdt. timian
¼ bdt. persille
10 sorte peberkorn
2 laurbærblade
1,5 dl æggehvider
200 g små tortellinis
Evt. purløgsblomster til pynt
Salt
Sådan gør du
Kom oksekraftben i en gryde, og hæld koldt vand på, så de er godt dækkede. Bring gryden op til kogepunktet, og skum af.
Halvér løgene, og skær rodfrugterne i grove tern. Lave suppevisk af porretoppe, timian og persille, som bindes sammen med kødsnor. Kom det hele i gryden sammen med peberkorn og laurbærblade, skum af, og skru ned for blusset. Lad gryden simre i 4 timer, sigt den, og kog suppen ind til den ønskede smagsintensitet.
Afkøl, og pisk æggehviderne i den kolde suppe. Varm nu suppen op til kogepunktet, skru ned for blusset, og lad den simre, til æggehviderne og urenheder har lagt sig i overfladen. Hæld nu forsigtigt suppen (uden æggehvidemassen) igennem en fin sigte.
Smag til med salt.
Kog tortellinis i ca. 2 minutter eller efter anvisningen på pakken.
Fordel tortellinis i skåle, hæld consomméen over, og pynt med purløgsblomster