Okseconsommé med tortellini - Gastrotools.dk

Okseconsommé med tortellini

Consommé er en klaret suppe, som typisk laves på oksekraftben. Du kan servere den, som den er – eller bruge den som base i gammeldags oksekødssuppe med kød- og melboller. Alternativt kan du gøre som her, og servere den med tortellinier - gerne med svampe. Køb de bedste, du kan finde i en italiensk deli, eller lav dem selv fra bunden.

6 personer

Ingredienser

4-5 kg oksekraftben

2 løg

2 gulerødder

1 persillerod

¼ knoldselleri

2 porretoppe

¼ bdt. timian

¼ bdt. persille

10 sorte peberkorn

2 laurbærblade

1,5 dl æggehvider

200 g små tortellinis

Evt. purløgsblomster til pynt

Salt

Sådan gør du

Kom oksekraftben i en gryde, og hæld koldt vand på, så de er godt dækkede. Bring gryden op til kogepunktet, og skum af. 

Halvér løgene, og skær rodfrugterne i grove tern. Lave suppevisk af porretoppe, timian og persille, som bindes sammen med kødsnor. Kom det hele i gryden sammen med peberkorn og laurbærblade, skum af, og skru ned for blusset. Lad gryden simre i 4 timer, sigt den, og kog suppen ind til den ønskede smagsintensitet. 

Afkøl, og pisk æggehviderne i den kolde suppe. Varm nu suppen op til kogepunktet, skru ned for blusset, og lad den simre, til æggehviderne og urenheder har lagt sig i overfladen. Hæld nu forsigtigt suppen (uden æggehvidemassen) igennem en fin sigte. 

Smag til med salt. 

Kog tortellinis i ca. 2 minutter eller efter anvisningen på pakken. 

Fordel tortellinis i skåle, hæld consomméen over, og pynt med purløgsblomster

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med...

Læs mere
Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke