Okseconsommé med tortellini - Gastrotools.dk

Okseconsommé med tortellini

Consommé er en klaret suppe, som typisk laves på oksekraftben. Du kan servere den, som den er – eller bruge den som base i gammeldags oksekødssuppe med kød- og melboller. Alternativt kan du gøre som her, og servere den med tortellinier - gerne med svampe. Køb de bedste, du kan finde i en italiensk deli, eller lav dem selv fra bunden.

6 personer

Ingredienser

4-5 kg oksekraftben

2 løg

2 gulerødder

1 persillerod

¼ knoldselleri

2 porretoppe

¼ bdt. timian

¼ bdt. persille

10 sorte peberkorn

2 laurbærblade

1,5 dl æggehvider

200 g små tortellinis

Evt. purløgsblomster til pynt

Salt

Sådan gør du

Kom oksekraftben i en gryde, og hæld koldt vand på, så de er godt dækkede. Bring gryden op til kogepunktet, og skum af. 

Halvér løgene, og skær rodfrugterne i grove tern. Lave suppevisk af porretoppe, timian og persille, som bindes sammen med kødsnor. Kom det hele i gryden sammen med peberkorn og laurbærblade, skum af, og skru ned for blusset. Lad gryden simre i 4 timer, sigt den, og kog suppen ind til den ønskede smagsintensitet. 

Afkøl, og pisk æggehviderne i den kolde suppe. Varm nu suppen op til kogepunktet, skru ned for blusset, og lad den simre, til æggehviderne og urenheder har lagt sig i overfladen. Hæld nu forsigtigt suppen (uden æggehvidemassen) igennem en fin sigte. 

Smag til med salt. 

Kog tortellinis i ca. 2 minutter eller efter anvisningen på pakken. 

Fordel tortellinis i skåle, hæld consomméen over, og pynt med purløgsblomster

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke