Brunede kartofler

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Forberedelse: 20 min
Tilberedning: 20 min
I alt: 40 min
Print opskrift
Brunede kartofler

Ingen julemiddag er helt fuldendt uden en skål brunede kartofler på bordet. Den søde, gyldne karamel gør dem til en uundværlig klassiker, som både børn og voksne altid rækker ud efter én gang til.


Her får du Adam Prices opskrift på brunede kartofler, hvor du kan forberede både kartofler og karamelsovs tidligt juleaftensdag eller endda dagen inden. Så mangler du kun den sidste, hurtige glasering på panden lige før servering – nemt, stressfrit og med det perfekte blanke resultat.

Antal : Antal
personer
Ingredienser
2 kg
små kartofler
180 g
sukker
50 g
smør
2.5 dl
vand
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/3

Skræl kartoflerne, og kog dem næsten møre. De må hellere være lidt underkogte. Køl dem ned – de kan med fordel laves dagen inden, de skal serveres.

Trin 2/3

Lav karamelsovsen ved at smelte sukkeret på en pande, til det bliver mørk karamel. Tilsæt smørret og derpå vandet. Lad det koge igennem, mens der røres, indtil al karamellen er smeltet, og karamelsovsen er flydende. Det kan forberedes i god tid.

Trin 3/3

Inden servering varmes karamelsovsen op på panden. Tilsæt kartoflerne, og lad dem koge i karamellen i 4-5 minutter, mens panden jævnligt rystes, til kartoflerne er gennemvarme og glaserede med karamel.

Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Maden har fyldt meget i Adam Prices liv lige fra barndommen og til i dag, hvor han både kan kalde sig madskribent, restauratør og kogebogsforfatter. Mest kendt er han nok som tv-kok i programmet “Spise med Price”, som han siden 2008 har lavet med sin bror, James Price.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.