Brunede kartofler
TV-kok & kogebogsforfatter
Ingen julemiddag er helt fuldendt uden en skål brunede kartofler på bordet. Den søde, gyldne karamel gør dem til en uundværlig klassiker, som både børn og voksne altid rækker ud efter én gang til.
Her får du Adam Prices opskrift på brunede kartofler, hvor du kan forberede både kartofler og karamelsovs tidligt juleaftensdag eller endda dagen inden. Så mangler du kun den sidste, hurtige glasering på panden lige før servering – nemt, stressfrit og med det perfekte blanke resultat.
Anbefalet køkkenudstyr
Skræl kartoflerne, og kog dem næsten møre. De må hellere være lidt underkogte. Køl dem ned – de kan med fordel laves dagen inden, de skal serveres.
Lav karamelsovsen ved at smelte sukkeret på en pande, til det bliver mørk karamel. Tilsæt smørret og derpå vandet. Lad det koge igennem, mens der røres, indtil al karamellen er smeltet, og karamelsovsen er flydende. Det kan forberedes i god tid.
Inden servering varmes karamelsovsen op på panden. Tilsæt kartoflerne, og lad dem koge i karamellen i 4-5 minutter, mens panden jævnligt rystes, til kartoflerne er gennemvarme og glaserede med karamel.





