Bag designet og produktionen: Bagestålet

Bag designet og produktionen: Bagestålet

Med et bagestål kan du løfte dit bagværk til nye højder. 

Når du modtager bagestålet, er det klar til brug med det samme. Det skyldes, at vores bagestål modsat andre på markedet, er brændt ind i vegetabilske olier, hvilket beskytter mod rust og giver en naturlig nonstick. 
Samtidig er bagestålet udstyret med et praktisk håndtag, som gør det lettere og mere sikkert at håndtere. 

Bagestålet er produceret i Sverige, i hjertet af Småland, på en fabrik med mere end 100 års erfaring. Det er din garanti for et bagestål i højeste kvalitet, som du vil have glæde af resten af livet. 

Produceret i 6 mm carbonstål

Bagestålet har fået navn efter materialet, som det er fremstillet i, nemlig stål. 
Mere specifikt er det produceret i 6 mm svensk carbonstål af højeste kvalitet. 

Men hvorfor er netop lige carbonstål så godt? 

Carbonstål - også kendt som jern, pladejern eller kulstofstål - er et fantastisk materiale at producere bagestål i, da det har en helt unik varmelagring
Det giver en eksplosiv varme, så du kan bage brød med et højere væskeindhold - hvilket giver dit brød en saftigere krumme og en sprødere skorpe.

Du ved nok allerede, at bagestenen er et billigere alternativ til et bagestål, men hvad er forskellen? 

Carbonstål, som bagestålet er produceret i, optager varme cirka 18 gange bedre end en bagesten. Det betyder, at når du lægger din kolde dej på overfladen, så falder bagestålets temperatur ikke drastisk ligesom på en bagesten. 

Resultatet kan du både se og smage.

Derudover er bagestålet også langt mere holdbart. Læs mere om forskellene på bagestål og bagesten her.

Sådan produceres bagestålet

For at sikre en ensartet kvalitet i topklasse, bliver bagestålet produceret på en svensk fabrik med mere end 100 års erfaring. 

Først laserskæres carbonstålet i en alsidig størrelse på 37 x 33 cm så det passer i langt de fleste ovne. 

Herefter sandblæses overfladen for at opnå en lækker finish og for, at de vegetabilske olier binder bedre til overfladen. 

Til sidst, bliver en unik blanding af vegetabilske olier sprayet på den sandblæste overflade, hvilket brændes ind ved 350 grader i omkring 5 minutter. 
Overfladen bliver mørk i takt med, at olien polymeriserer. Dette beskytter mod rust og gør, at dit bagestål er klar til brug med det samme. 
Denne proces kan du selv gentage derhjemme løbende. Vi anbefaler, at du brænder bagestålet ind i olie mindst en gang hvert halve år. Læs mere om, hvordan du plejer og vedligeholder dit bagestål her.

Funktionelt håndtag

Selvom det ikke er standard praksis, at et bagestål har et håndtag, så har vi valgt at tilføje det for, at du nemmere kan tage bagestålet ind og ud af ovnen. Det gør både bagestålet lettere at løfte og mere sikkert at håndtere. 

Udforsk bagestålet her→

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS
Bag produktionen og designet: Forklæde i hør

Bag produktionen og designet: Forklæde i hør

Hvordan bliver et forklæde produceret?  Kom med en tur til det nordlige Frankrig, hvor vi producerer vores hørforklæder, på en fabrik med mere end 150 års...

Læs mere
Pleje af egetræsskærebrætter

Pleje af egetræsskærebrætter

En af de største fordele ved et skærebræt i egetræ er, at det holder i mange år, hvis du passer ordentligt på det. Derfor er...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke