Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Kogegrej i både carbonstål og rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til.

Begge materialer er nemlig kendt for en utrolig holdbarhed, alsidighed og har begge helt enestående varmeegenskaber. 

Men hvordan bliver disse to fantastiske typer kogegrej produceret? 
Det dykker vi ned i her, hvor du kommer bag kulissen hos vores italienske producent lidt ude for byen Como.

Er du i tvivl om forskellen på 5-ply og carbonstål? Læs mere om forskellene her

Made in Italy

Disse serier af gryder og pander er håndlavet lidt ude for byen Como, på et lille familieejet værksted, med 130+ års erfaring - for at sikre dig kogegrej i allerhøjeste kvalitet.

Hver enkelt gryde og pande er produceret med præcision, som sikrer at de både kan overleve i det profesionelle køkken, og samtidig give din madlavning en ekstra dimension i hverdagen.

5-ply rustfrit stål 

Du har sikkert stødt på begrebet '5-ply' før. En betegnelse, som henviser til gryder og pander med en stærk konstruktion i 5 lag metal. Her får du et overblik over, hvad de forskellige lag består af, og hvordan de bidrager til konstruktionens egenskaber.

  • Det inderste lag består af materialet SS304, som er karakteristisk ved at være utrolig rustfrit, meget holdbart og slidstærkt.
  • Det andet og fjerde lag består af ren aluminium 1050. Disse lag har både til formål at binde aluminiumkernen med det rustfrie stål - men giver også konstruktionen mere styrke og bedre varmefordeling end ved 3-ply konstruktioner.
  • Det midterste lag udgør kernen i konstruktionen, som består af en aluminium 3003 legering. Denne indeholder, udover aluminium, også mangan og magnesium, hvilket gør kernen super stærk og giver en sublim varmeledning.
  • Det yderste lag består af SS430, som er holdbart og slidstærkt. Derudover er dette lag magnetisk, hvilket gør, at konstruktionen er kompatibel med induktion.

Alt i alt resulterer 5-ply konstruktionen i gryder og pander med en utrolig holdbarhed, varmeledning og varmekontrol - fordeler varmen jævnt og gør rengøringen til en leg.

Carbonstål 

Stegepander i carbonstål har eksisteret i århundreder - og er at finde i stort set alle profesionelle køkkener. Og det er af en god grund.

Det helt specielle ved carbonstål, at det kombinerer det bedste fra andre typer pander. Carbonstål vejer halvdelen af støbejern, men er ligeså holdbart - og opbygger bedre naturlig nonstick. Og så får du bedre varmekontrol, samtidig med at panden kan bruges på din grill eller åben ild.

Med carbonstål får du altså de bedste egenskaber fra pander i rustfrit stål, støbejern og non-stick.

Men hvad er så specielt ved netop vores pande i carbonstål?

Panden er håndlavet i 2,5 mm tykt carbonstål, som giver den perfekte balance imellem en let pande, som samtidig har enestående stegeegenskaber.

Carbonstålet skæres i den rigtige størrelse og presses derefter nedover en form, så den opnår sine unikke kurvede sider, som er perfekte til at "slynge" maden som en pro - samtidig med, at du får et større stegeareal sammenlignet med andre pander i samme diameter.

Herefter skæres kanterne til og panderne poleres i vegetabilsk olie for at opnå en bedre finish og beskytte panden mod rust.

Designet med landets bedste kokke

Vores 5-ply og carbonstål kollektion er udviklet med feedback fra topkokke. 

De er udstyret med et ergonomisk Cool-grip håndtag, som er behageligt at holde på.

Håndtaget er støbt i rustfrit stål - med rund bund og uddybning til tommelfingeren. Dette giver et håndtag som også er behageligt at holde på under brug, da det forbliver koldt - selv vil høje stegetemperaturer.

Samtidig er både 5-ply konstruktionen og carbonstål to uopslidelige materialer, hvilket betyder, at du med disse gryder og pander har kogegrej, som du kan få glæde af resten af livet. 

Har du svært ved at vælge imellem de to materialer? Så har vi lavet dette sæt, hvor du får det bedste fra begge verdener og sikrer dig en komplet og alsidig køkkenoplevelse.

← Ældre indlæg

Guides

RSS
5 ting du skal bruge for at lave mad over bål

5 ting du skal bruge for at lave mad over bål

Der er få ting, der slår følelsen af udendørs madlavning i de varme sommermåneder, især når det foregår over åben ild. Uanset om du er...

Læs mere
Bag produktionen og designet: Forklæde i hør

Bag produktionen og designet: Forklæde i hør

Hvordan bliver et forklæde produceret?  Kom med en tur til det nordlige Frankrig, hvor vi producerer vores hørforklæder, på en fabrik med mere end 150 års...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke