Knuste krydderier vs. hele krydderier - hvad er bedst? - Gastrotools.dk

Knuste krydderier vs. hele krydderier - hvad er bedst?

Skal du bruge knuste krydderier eller hele krydderier, når du laver mad? Og er der egentligt en forskel? Det kigger vi nærmere på i denne artikel. 


Knuste krydderier er typisk det, du vil støde på i supermarkedet og det, de fleste har stående i deres køkken. Det er praktisk og billigt - men ikke den bedste vej at gå, hvis du går efter at få mest smag.

Derfor skal du bruge hele krydderier

Min klare anbefaling vil være, at du bruger hele krydderier, hver gang du har mulighed for det. Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal smide hele krydderier ned i din mad. 

Ved at bruge en morter eller krydderikværn kan du kombinere det bedste fra begge verdener. 


Præcis som kaffe, så smager dine krydderier af langt mere, når det er friskkværnet. Det resulterer i, at du skal bruge markant mindre af dine krydderier, og smagsprofilen er markant mere interessant. 


Så snart krydderierne bliver kværnet, frigives en masse olier og aroma - og jo længere tid der går, jo mere smag mister krydderierne. Derfor vil dine krydderier smage af markant mere, når de er friskkværnet fremfor knust, når du køber dem.

Få mere smag i dine krydderier ved at riste dem

I det salte køkken kan du med fordel riste dine krydderier, før du bruger dem i din ret. Når du rister krydderierne, får du frigivet olierne i krydderierne, hvilket giver en mere gennemtrængende og kompleks smag.

Sådan gør du

Start med at smide dine knuste krydderier på panden ved mellem varme. “Ryst” så panden hele tiden, sådan krydderierne hele tiden vendes og ikke brænder på. Brug derefter krydderierne i din ret. 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS
Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Carbonstål er et materiale, som er kendt at opbygge naturlig nonstick ved patina. Det betyder, at overfladen udvikler sin farve og udtryk over tid, efterhånden som...

Læs mere
Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Kogegrej i både carbonstål og rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til....

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke