Hvilket stål er skarpest? - Gastrotools.dk

Hvilket stål er skarpest?

Er du i tvivl om forskellen på VG10-stål og det stål, som de fleste vestlige knive fremstilles af? Vi guider dig!

De fleste køkkenknive fremstilles af et stykke stål, som typisk har en hårdhed på omkring 54-55 HRC på Rockwell-skalaen.

VG10 kernestål

Køkkenknive af VG10-stål er blevet meget populære, fordi de kræver mindre vedligeholdelse end andre japanske ståltyper grundet dets rustfri egenskaber. Med en køkkenkniv af VG10-stål skal du ikke bekymre dig for, om kniven bliver sløv eller rusten. 

Knivene har typisk en hårdhed på 60-62 HRC på Rockwell-skalaen og er således markant skarpere end typiske køkkenknive.

Vores anbefaling

Leder du efter en køkkenkniv, som er robust, skarp og kræver minimal vedligeholdelse, så se vores udvalg af køkkenknive. Med sådan en kniv får du meget for pengene.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS
5 grunde til at vælge gryder & pander i 5-ply

5 grunde til at vælge gryder & pander i 5-ply

 Er du træt af mad, der brænder på? Og frustreret over at udskifte dine nonstick-pander år efter år? Det kan være en udfordring at finde...

Læs mere
Carbonstål vs. 5-ply rustfrit stål - Guide til stegepander

Carbonstål vs. 5-ply rustfrit stål - Guide til stegepander

Hvad er forskellen mellem carbonstål og kogegrej i 5-ply?Her er de vigtigste forskelle. Hvis du har arbejdet i et professionelt køkken - eller bare et veludstyret...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke