Hvilket stål er skarpest? - Gastrotools.dk

Hvilket stål er skarpest?

Er du i tvivl om forskellen på VG10-stål og det stål, som de fleste vestlige knive fremstilles af? Vi guider dig!

De fleste køkkenknive fremstilles af et stykke stål, som typisk har en hårdhed på omkring 54-55 HRC på Rockwell-skalaen.

VG10 kernestål

Køkkenknive af VG10-stål er blevet meget populære, fordi de kræver mindre vedligeholdelse end andre japanske ståltyper grundet dets rustfri egenskaber. Med en køkkenkniv af VG10-stål skal du ikke bekymre dig for, om kniven bliver sløv eller rusten. 

Knivene har typisk en hårdhed på 60-62 HRC på Rockwell-skalaen og er således markant skarpere end typiske køkkenknive.

Vores anbefaling

Leder du efter en køkkenkniv, som er robust, skarp og kræver minimal vedligeholdelse, så se vores udvalg af køkkenknive. Med sådan en kniv får du meget for pengene.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS
Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Carbonstål er et materiale, som er kendt at opbygge naturlig nonstick ved patina. Det betyder, at overfladen udvikler sin farve og udtryk over tid, efterhånden som...

Læs mere
Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Kogegrej i både carbonstål og rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til....

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke