Bag produktionen: Skærebrætter i egetræ

Bag produktionen: Skærebrætter i egetræ

Tag med os til Frankrig syd for Lyon, hvor vi producerer vores skærebrætter i fransk egetræ - på et familiedrevet værksted, med mere end 100 års erfaring. Det er din garanti for et egetræsskærebræt i højeste kvalitet. 

Sådan produceres vores skærebrætter i egetræ

1. Et stykke af den franske egeskov 

De store egetræer kommer fra Jura-regionen i Frankrig. Her finder man nogle af de bedste egetræer, som har tætte årringe og en finere struktur. Fordi træerne vokser langsomt opnås en bedre styrke og færre knaster. Den franske eg har i øvrigt et højt indhold af garvesyre, som giver antibakterielle egenskaber.

2. Tørring og kvalitetssikring

Når træet skæres op på savværket, skal plankerne ligge og tørre. Derefter kvalitetssikres træet, der ses efter knaster og træets struktur inspiceres. 
Et godt stykke træ, som er tørt og har den rigtige struktur er nemlig forudsætningen for at skabe et stabilt bræt, som kan holde i rigtig mange år.

3. Enkelte træstykker udvælges og matches

De store planker skæres op i mindre stykker, som nu skal matches. Det er vigtigt at markere hvert eneste stykke, så træets struktur passer sammen. Både af hensyn til det æstetiske udtryk, men i særlig grad af hensyn til brættets styrke og stabilitet. 

4. Limning

Når tre til fem træstykker er matchet og markeret, så årringestrukturen passer sammen, skal de limes og sættes til tørring.5. Skærebrættet tager form

Det er nu skærebrættet tager sin endelige form. De tre til fem sammenlimede træstykker fræses, så formen størrelsen bliver helt nøjagtig. 6. Brættet slibes til og kanterne afrundes

Skærebrættet har taget form, men kanterne skal slibes, så de fremstår afrundede og er behagelige at holde på. Det gøres manuelt, mens skærebrætterne inspiceres igen for at sikre den højeste kvalitet.

7. Første oliering

Efter slibning olieres brætterne med vegetabilske olier. Denne unikke oliebehandling sikrer, at træet beskyttes og modvirker udtørring. Brætterne får lov til at suge så meget olie de kan. 

8. Et ekstra trin for en ekstraordinær finish

Når træskærebrætter udsættes for vand, vil du næsten altid se, at årerne i træet rejser sig og giver en ru overflade. Det sker der som sådan ikke noget ved - du kan nemt gøre overfladen glat med en slibesvamp og smøre ind i madolie eller træolie til formålet. Se vores guide til pleje og rengøring her →

Vi lægger en slibesvamp med alle vores skærebrætter til netop vedligeholdelse af overfladen. Men for at give dig en endnu bedre finish, har vi tilføjet et ekstra trin i produktionen.

Alle skærebrætter dyppes kort i vand for at fremprovokere rejsningen af træets fibre. Dernæst tørres, slibes, poleres og olieres brættet for anden gang, hvorefter det får god tid til at suge olien. 

 

10. Indpakning og forsendelse til Danmark

Når skærebrætterne er færdige pakkes de i fedtafvisende papir og lægges i en smuk bomuldspose. Med i hver pose lægges en lille slibesvamp, så du kan holde dit skærebræt ved lige. Læs hvordan her →

Og nu sendes brættet til Danmark, hvorfra vi pakker og sender det videre til dig. 
Et enestående skærebræt, som gennemgår en lang række trin baseret på mere end 100 års fransk håndværkstradition og ekspertise.

Alt sammen for at give dig et smukt, stærkt og naturligt antibakterielt skærebræt, som du kan få glæde af resten af livet, hvis du passer på det.

Se vores guide til, hvad du skal gøre, når du modtager brættet - og hvordan du passer på det her →

 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS
Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Kogegrej i både carbonstål og rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til....

Læs mere
5 ting du skal bruge for at lave mad over bål

5 ting du skal bruge for at lave mad over bål

Der er få ting, der slår følelsen af udendørs madlavning i de varme sommermåneder, især når det foregår over åben ild. Uanset om du er...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke