Gratis levering til døren 1-3 hverdage

Vedligeholdelse af køkkenknive

Guiden præsenteres i samarbejde med Thomas Rode & Rigtigmad.dk

Vedligeholder du dine køkkenknive optimalt?
Mange køber køkkenknive af god kvalitet - men glemmer at opretholde knivsæggens skarphed.

Stjernekok Thomas Rode giver dig her 4 essentielle tips til, hvordan du holder dine køkkenknive ultraskarpe.

 

Tip 1: Brug et godt keramisk strygestål

Tag aldrig dine køkkenknive frem uden, at give dem et par strøg på et godt keramisk strygestål. Mange anvender et almindeligt strygestål, men er dine køkkenknive smedet af hårdt stål, er dette ikke optimalt. Du skal i stedet have et godt keramisk strygestål med en hårdhed på 67 HRC, som sliber knivene let og kan bruges til alle køkkenknive. Sådan et strygestål kan du købe her.

Tip 2: Brug aldrig knivsæggen til at fjerne kød og grønt fra skærebrættet

Mange snitter kød og grønt og bruger herefter køkkenknivens æg til at skrabe emnet fra skærebræt til stegepande, gryde eller skraldespand. Væn dig til at vende kniven, så du i stedet bruger bagsiden af knivbladet - så skåner du knivsæggen og bevarer knivens skarphed.

Tip 3: Opbevar dine køkkenknive forsvarligt

Glem alt om at opbevare dine køkkenknive løst i køkkenskuffen. Det udsætter nemlig dit kære skæreværktøj for slag og ridser. Undgå også knivmagneter i metal - hårde slag mod knivmagneten kan nemlig forårsage skrammer og hakker i knivsæggen. Køb i stedet en knivmagnet i træ. Så kan du både nyde synet af dine smukke køkkenknive, have dem lige ved hånden og undgå sløvhed. Til formålet kan du eksempelvis bruge denne ekstremt stærke snedkerfremstillede knivmagnet i dansk egetræ.

Tip 4: Kom aldrig dine køkkenknive i opvaskemaskinen

Vask aldrig dine køkkenknive op i opvaskemaskinen. Køkkenknivene udsættes for unødig kemisk påvirkning, og opvaskemaskinens vask er hård ved knivsæggen. Selvom dine køkkenknive er rustfri, risikerer du, at dine knive korroderer - og mister skarpheden. Vask i stedet dine køkkenknive op i hånden med en blød børste og sæbevand.

Bonustip: Invester i køkkenknive af hårdt stål

Der er enorm forskel på køkkenknives ydeevne over tid. Mange køkkenknive smedes af blødere stål, hvilket resulterer i sløve knive efter kort tid. Invester i stedet i en god køkkenkniv af hårdt japansk stål - eksempelvis det ultraskarpe VG10-stål, som har en hårdhed på 61 HRC og desuden er ekstremt modstandsdygtigt overfor korrosion. Kombinerer du en kvalitetskniv med ovenstående tips, er du garanteret fede køkkenoplevelser resten af livet.

Find dine køkkenknive af hårdt japansk VG10-stål her >>

 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →



Skriv en kommentar

Bemærk, kommentarer skal godkendes, før de bliver synlige på webshoppen.