Stegt lammeryg med grønne asparges og selleri - Gastrotools.dk

Stegt lammeryg med grønne asparges og selleri

I samarbejde med Ass. Køkkenchef fra Restaurant Uformel, Kasper Correll, har vi udarbejdet denne skønnne opskrift på lammekrone, grønne asparges og selleri. Med enkle gode råvarer får du her en eksplosion af smage og smukke farver på tallerkenen.

 

Ingredienser (4 personer):

  • 1 lammeryg a 1,5 kg
  • 8 store grønne asparges
  • 1 stor selleri
  • 100 g smør
  • 250 g Cherry tomat på stilk
  • 1 håndfuld friske ærtebælge
  • 2 dl oksesauce  
  • Timian og rosmarin  
  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Lammeryggen ridses i fedtet og steges i olie til fedtet er gyldent.
  3. Tilsæt smørret, og brun lammet godt af på panden.
  4. Tilsæt timian og rosmarin til lammet – steg lammet til den har en kernetemperatur på 52 grader, og lad den nu hvile i ca. 5 minutter inden den skæres.
  5. Tomater bages samtidig i ovnen med olivenolie, timian og rosmarin ved 180 grader i 15 minutter.
  6. Selleri skrælles og skæres i grove tern, som koges møre i vand.
  7. Blend den møre selleri til pure med lidt smør og fløde. Smag til med salt.
  8. Grønne asparges ordnes og skylles – skræl evt. det nederste af. Steg i smør lige inden servering.
  9. Servér lam med grønne asparges, selleripure, bagte tomater, oksesauce og friske ærter.

 

 Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Omelet med spinat og gedeost

Her viser tv-kok og kogebogsforfatter Adam Price dig, hvordan du laver en af de mest klassiske retter i det salte køkken; Nemlig en omelet.  Omeletten...

Læs mere

Cacio e pepe

I samarbejde med Adam Price får du her hans opskrift på cacio e pepe. Retten består af få ingredienser og tager ikke længere tid at...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke