Hvide asparges med krebs og hollandaise - Gastrotools.dk

Hvide asparges med krebs og hollandaise

Sæsonen for de fantastiske danske asparges slutter snart - så hvis ikke du har fået del i denne fantastiske spise endnu, så følg med her. 

Kombinationen her med hvide asparges, hollandaise og fjordrejer er en uundgåelig klassiker. Vi har i samarbejde med den gode kok, Kasper Correl, fra Restaurant Uformel givet den klassiske anretning et tvist og brugt krebsehaler i stedet - men gode håndpillede fjordrejer kan sagtens bruges i stedet.
Hollandaisen kan med fordel laves i siphon - smid den blot i et lunt vandbad, så holder den sig klar indtil servering. Lækker luftig hollandaise uden det store bøvl. Har du ikke en siphon, så brug blot fremgangsmåden herunder.

Ingredienser (4 pers.):

 • 8 store hvide asparges 

 • 150 g krebsehaler el. håndpillede rejer

 • 250 g smør

 • 4 æggeblommer

 • 2 citroner

 • Hvidvinseddike

 • Kørvel og løgblomst
 1. Skræl de hvide asparges, skær bunden af, og skyl dem for evt. jord i toppen.

 2. 200 g smør smeltes og sættes lunt.

 3. Æggeblommer piskes med saften af 1 citron, lidt hvidvinseddike og salt. Pisk den over svag varme (evt. i vandbad) indtil den begynder at blive luftig og tyk (omkring 70-75 grader).

 4. Pisk nu smørret i æggemassen i en tynd stråle.

 5. Smag evt. hollandaisen til med mere salt og citron.

 6. Læg asparges i en bred gryde, hvor de kan ligge helt fladt, og hæld vand op, så 2/3 af aspargesene er dækket. Tilsæt 50 g smør og salt. Kog dem, til de er møre.

 7. Anret to smørdampede hvide asparges på hver tallerken. Placér krebsehaler el. fjordrejer og top med kørvel og løgblomst. Servér straks med lun hollandaise.

 

 Anbefalede redskaber

Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Arrabiata-sauce

Arrabiata-sauce

Pasta Arrabiata er en italiensk klassiker med pasta i en enkel tomatsauce med hvidløg, olivenolie og tørret chili. Den laves typisk med hele flåede tomater...

Læs mere
Pasta med salsiccia

Pasta med salsiccia

Nemme pastaretter er et sikkert hit, og denne her krydrede sag med salsiccia, hvidløg og chili er ingen undtagelse. Den er perfekt til dage, hvor...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke